Minitrix Stoomlocomotief serie 03 T16032

€ 459,49
  • iDeal
  • vinkje Dit product van Minitrix wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
Inclusief 5 Preiser figuren Motorverlichting Cabineverlichting Digitaal geluid met vele functies

Stoomlocomotief serie 03

Model: Locomotief en tenderonderstel en tenderbak van metaalspuitgietwerk. Ingebouwde Digital-decoder en geluidsgenerator met mfx- en DCC-formaten. Locomotief en tender zijn nauw aan elkaar gekoppeld. Inrijd tender, 3 assen aangedreven, antislipbanden. Vuurhaard flikkert door middel van processorgestuurde lichtdioden (rood-oranje). 2-lichts koplampen, cabineverlichting en motorverlichting van warmwitte LED's. De koplampen wisselen met de rijrichting en werken analoog. NEM koppelingsschacht aan het einde van de tender. Nieuwe rookkamerdeur zonder centrale vergrendeling, met een lager gelegen kentekenplaat, lengte over de buffers 150 mm, ombouwsets voor rangeertrappen, railruimers en koppelingen voor met bevestigingen, evenals 5 Preiser-figuren (Peter, Hund Schwups, stoker, machinist en machinist) inbegrepen.

Voorbeeld: Stoomlocomotief 03 263 van de Deutsche Bundesbahn (DB), met Wagner-windleibladen. Bedrijfstoestand rond 1952. "Filmster" uit de film "Kleine man op grote reis" van de Deutsche Bundesbahn.

Er was een tijd dat de Duitsers trots waren op hun spoorwegen en ook de spoorwegen waren trots op zichzelf. Het was een tijd waarin de mens nog centraal stond op het spoor en de Bundesbahn zich dienovereenkomstig presenteerde - ook met korte speelfilms die hij zelf produceerde.Een indrukwekkend voorbeeld is de half uur durende film "Little Man on a Big Journey" uit het begin van de jaren vijftig jaar is ontstaan. Het is een waar meesterwerk dat niet alleen op meesterlijke wijze de reiscultuur van die tijd in scène zet, maar ook vakkundig het allround zorgeloze pakket presenteert dat de Bundesbahnen reizigers destijds aanboden.De rode draad is de kleine Peter, die de beste was in zijn klas Schreef een essay over spoorwegen en kreeg van de DB een kaartje om naar zijn grootmoeder in het Zwarte Woud te reizen. Natuurlijk mag hij zijn geliefde hond Schwups meenemen. Bovendien ontving hij een brief van de voorzitter van de raad van bestuur waarin hij alle DB-afdelingen vroeg om voor hen beiden te zorgen en Peter onder deskundig toezicht elke gewenste toegang tot alle spoorwegfaciliteiten en voertuigen te verlenen. Dat zou tegenwoordig een verzoek van een andere planeet zijn. Tijdens de rit in de sneltrein leert Peter alles kennen wat de DB zo bijzonder maakte: van de speciale hondencoupé voor Schwups via de schrijfcoupé en de statige restauratiewagen tot de bagagewagen waarin zijn koffer reist. Als Schwups wegrent en een onvrijwillige pauze van zijn reis moet inlassen, leert hij eerst een groot rangeerterrein kennen en mag daarna de nacht doorbrengen met machinisten in een groot stoomdepot. De sneltrein met 03 263 als locomotief gaat dan verder naar het zuiden. Peter geniet van het prachtige Rijnlandschap en bewondert achter een 85 de Höllental- en Dreiseenbahn, waar oma eindelijk de laaiend enthousiaste kleinzoon eindelijk verwelkomt in het station Feldberg-Bärental.Het is een film die absoluut de moeite waard is. Het laat duidelijk zien dat de huidige spoorwegexploitatie een zekere mate van emotionaliteit heeft verloren. En hij maakt duidelijk waarom de spoorwegen er, in tegenstelling tot nu, geen moeite mee hadden om jongeren enthousiast te maken voor het spoorwegvak. Het is even duidelijk dat een treinreis destijds een heel blij gebeuren was Tempi passati – maar niet op de Minitrix-baan. Met deze succesvolle set, die de trein van Peter vakkundig nabootst, haal je deze glorieuze tijd een beetje naar je modelspoorbaan thuis. En ga dus op grote reis met je zoon, kleinzoon of andere kleine jongens. Het best vergezeld van de originele film, die toegankelijk is in de SWR-mediabibliotheek (www.eisenbahn-tomantik.de).

Kleine man op een grote reis

Een complete trein is verkrijgbaar met artikelnummers 18286, 18287, 18486 en 18487.

Meer informatie
Railsysteem: 2-rail (DC)
Stroomsysteem: DC
Spoorwegmaatschappij: DB AG
Digitaal: Ja
Decoder interface: MFX
sound: Met sounddecoder
Lengte over de buffers: onbekend
Merk: Minitrix
Schaal: N / 1:160
Noviteit: Nee
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 459,49
EAN: 4028106160325
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Minitrix T16032?
E-mail direct de Minitrix specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Minitrix Stoomlocomotief serie 03 T16032 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Anderen hebben ook gekeken naar
Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1461 reviews.