Vanwege grote drukte bij PostNL kan het zijn dat de bezorging van uw bestelling langer duurt . Lees hier meer.

Vollmer H0

Vollmer Wiener Cafe

Bent u ook een groot fan van de Vollmer bouwdozen?
Als u net zo een groot fan bent van het merk Vollmer als ik dan zit u bij Modelspoorgigant helemaal goed. Als grootste fan van de Vollmer bouwdozen verkoop ik met passie het gehele assortiment van Vollmer H0. Wilt u dus dat ene bouwpakket van Vollmer kopen dan vindt u op deze pagina alles gerangschikt per modelspoor thema. De meeste Vollmer bouwdozen zijn overigens direct uit voorraad leverbaar.

De Vollmer bouwdozen zijn al jaren een bekend gezicht op de modelspoorbaan
Vollmer is een van de modelbouwmerken die al jarenlang een grote groep fans achter haar heeft staan. Toch kon dit niet voorkomen dat Vollmer eind 2013 de handdoek in de ring gooide en “Vollmer stopt” de wereld in slingerde. De woorden “Vollmer stopt” waren een grote schok voor de meeste modelspoorliefhebbers. Nog steeds zijn er forumberichten uit die tijd terug te vinden.

Gelukkig was de Vollmer stop van korte duur en zag de firma Viessmann waarde in het merk en kon Vollmer al vrij snel inlijven. Door deze stap is de nalatenschap van de familie Vollmer behouden en kunnen we ook vandaag de dag nog steeds genieten van de grote collectie aan verschillende bouwpakketten.

Vollmer watertoren DortmundDe meest unieke Vollmer H0 modellen
Vollmer is onder het grote publiek met name geliefd vanwege haar schitterende en gedetailleerde Vollmer stadshuizen. Het is dan ook een merk die bekend staat om haar kwaliteit. Niet alleen de stadshuizen zijn geliefd. Ook mag het Vollmer station Baden Baden niet ontbrekend in het rijtje met favoriete Vollmer bouwdozen.

De tijdperken waar dit Duitse modelspoormerk zich met name op richt zijn de tijdperken waar bij mij, en ik denk ook bij u het hart toch sneller van gaat kloppen. Namelijk tijdperk 1, 2 en 3. Dit ziet u met name terug in de modellen rondom het spoor zoals de Vollmer ringlocloods en de schitterende Vollmer brugseinhuizen met enorm veel details. Wat ook in dit rijtje niet mag ontbreken zijn de typische spoorinstallaties uit het stoomtijdperk zoals de Vollmer bekolingsinstallatie, waterkranen en grindoverslagstation met aandrijfunit.

Als zelf respecterende Vollmer winkel zijn we natuurlijk niet compleet als we niet ook, als laatste de meeste bekende modelspoorkerk aanstippen. Namelijk de grote Vollmer stadskerk Stuttgart-Berg. Dit gotische bouwwerk, gebouwd rond 1235 is tot in de kleinste details nagemaakt. De kerk is perfect te gebruiken voor leuke scenes zoals een trouwerij of een kerkmis.

De Vollmer catalogus 2018/2019/2020
Niets is leuker om lekker op de bank door een catalogus vol met modelspoor ideeën te bladderen. De Vollmer catalogus wordt net zoals de meeste andere modelspoormerken eens in de zoveel tijd opnieuw uitgebracht. De nieuwste Vollmer catalogus 2018/2019/2020 laat u naast de gehele collectie aan Vollmer bouwdozen ook een aantal zeer leuke scenery ideeën zien. 

Bekijkt u liever de gehele Vollmer catalogus online dan kunt op deze pagina eenvoudig bladeren door alle beschikbare modelspoor thema's. U ziet per product meteen onze prijs en de beschikbaarheid.

Maak een keuze uit een van de categorieën