Vanwege grote drukte bij PostNL kan het zijn dat de bezorging van uw bestelling langer duurt . Lees hier meer.
 1. Sporenplan maken? vergeet de hoogte niet

  Faller S bahn station

  Het maken van een interessant sporenplan op de beschikbare ruimte is vaak een kwestie die menig modelspoor liefhebber bezighoudt. Als advies geef ik vaak aan dat het verstandig is om te werken met hoogteverschil.
  Read more
 2. Het grootvoorbeeld van de Duitse dubbeldekkers

  Als echte modelspoorliefhebber blijven de grote dubbeldekstreinen mij fascineren. In Duitsland werden deze dubbeldekkers al vroeg ingezet. Hierna volgde er verschillende type dubbeldekkers en werden de eerste generaties ook nog eens omgebouwd. Ook de kleurstelling is in de loop der jaren een aantal keer veranderd.

  Om het grootvoorbeeld ook in het klein na te bouwen zijn er in de loop der jaren veel verschillende varianten modeltrein dubbeldekkers verschenen.

  Als u nieuwe modeltrein dubbeldekkers wilt kopen naar Duits voorbeeld dan is het natuurlijk fijn om hierbij het grootvoorbeeld in uw achterhoofd te houden. Ik neem u dan ook graag mee naar het begin van het dubbeldekkers tijdperk. Halverwege de 18e eeuw.

  Read more
 3. De Mat '54 Hondekop model trein

  NS Hondekop groen

  Als modelspoorvrienden onder elkaar is er natuurlijk een treinstel welke er met kop en schouders boven uitsteekt. De Mat ’54. Overigens vaak aangeduid als Hondekop.

  Het eerste treinstel van de Mat ’54 is in 1954 bij diverse firma’s besteld waaronder werkspoor in Utrecht. Van de Hondekop zijn 141 treinstellen verschenen verdeeld over twee en vierwagenstellen. De laatste is in 1962 van de band gerold. De bijnaam hondekop dankt het treinstel aan de kenmerkende neus van de Mat ’54. Dankzij de neus waren de machinisten tijdens een botsing beter beschermd.

  Read more
 4. De NS 2400 serie als fenomeen op het spoor

  NS 2400 serie hemelsblauw

  Als echte treinliefhebber is de 2400 serie van de NS natuurlijk een bekend fenomeen. Deze typische diesellocomotief is tot in het begin van de jaren 90 te zien geweest op het spoor.

  De NS serie 2400 is aangeschaft in het begin van de jaren 50 als vervanging voor de nog aanwezige stoomlocomotieven. De serie 2400 diesellocomotieven zijn niet speciaal voor de NS ontworpen. Het zijn locomotieven van het Franse Alsthom welke voornamelijk werden ingezet in de Franse koloniën.

  Read more
 5. Piko V60 van de Nederlandse ACTS

  Piko ACTS V60

  Bent u ook een liefhebber van realistische locs met een verhaal? In april 2020 hebben we van PIKO deze vrachtloc van de Nederlandse ACTS binnen gekregen.

  Deze typische diesellocomotief is perfect voor tijdperk 5 of 6 banen en kan prima ingezet worden voor zowel rangeeracties als vrachtvervoer.

  Read more
 6. Hoe werken de nieuwe stekkers van Faller?

  Sinds kort heeft Faller nieuwe stekkers en verdeelplaten in haar assortiment. Superhandig, want ze zijn erg voordelig. Bovendien zijn de stekkers en verdeelplaten gekleurd in de belangrijkste modelspoor kleuren.

  Read more
 7. Coronacrisis: bezorging

  Zowel in Nederland als in Belgie zijn er door de overheid vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Deze beperkingen gelden niet voor de pakketbezorging. Het virus kan namelijk niet overgedragen worden via post of pakketten. Ook in Italië waar al langer beperkingen gelden worden de pakketten op dit moment nog gewoon bezorgd.

  Wel heeft PostNL een aantal maatregelen getroffen. De bezorger zal alle hygiëne richtlijnen volgen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tevens zal de chauffeur van PostNL niet meer vragen om te tekenen voor uw pakket. De bezorger zal na uw akkoord zelf voor het pakket tekenen.

  Read more
 8. PIKO NS 1100 Electrische locomotief

  PIKO NS 1100 Electrische locomotief

  PIKO NS 1100 serie

  De NS 1100 serie, wellicht kent u m nog. Het was de locomotief die aan het begin heeft gestaan van het geelectrificeerde spoornet in Nederland. Het is dan ook de kult locomotief bij uitstek. PIKO heeft haar best gedaan om deze miniatuur replica in schaal 1:87 en 1:160 zo natuurgetrouw vorm te geven. We moeten zeggen, dit is PIKO absoluut gelukt.

   

  Read more
 9. Het vlaggenschip van de Deutsche Bahn: PIKO H0 ICE 4

  Het vlaggenschip van de Deutsche Bahn, de ICE 4 nu ook in schaal H0 bij PIKO

  PIKO ICE 4e generatie

  Bent u op zoek naar een modelspoorwinkel die de ICE 4 verkoopt? Goed nieuws, wij hebben de PIKO ICE 4 van de Deutsche Bahn in de verkoop. De PIKO ICE 4 DB AG in schaal H0 is het hoogtepunt van dit modelspoorjaar voor de firma PIKO. Deze geheel op schaal uitgevoerde ICE 4 modeltrein valt met name op door het fijne lakwerk en de realistische bedrukking van de verschillende teksten. De afneembare frontkappen dienen net zoals in het echt om meerdere treinstellen aan elkaar te koppelen.

  Uiteraard zijn vaste waarden zoals stroom geleidende koppelingen en het wisselen van het witte frontsein met het rode sluitsein ook inbegrepen. Het achteraf inbouwen van interieurverlichting is in alle PIKO H0 ICE 4 rijtuigen geen probleem.

  Read more
 10. PIKO schaal N varianten van de NS 1200 serie

  PIKO schaal N varianten van de NS 1200 serie

  PIKO NS 1200 serie

  De NS 1200 serie is denk ik de elektrische locomotief die onder het grote publiek het meest bekend is. De 1200 serie is door de NS ingezet gedurende de periode 1952 tot en met 1998. Na de start begin jaren 50 is de locomotief meermaals overgeschilderd. Deze NS 1200 heeft dus een groot scala aan uitvoeringen en kleurenschema’s gehad.

  Na de periode bij de NS heeft de 1200 een tweede en zelfs derde leven gehad. Zo werd deze NS 1200 loc tussen 1999 en  2009 ingezet bij ACTS Nederland BV en vanaf 2010 bij EETC.

  Read more