Minitrix Set personenrijtuigen "fietsexpres" T15884

€ 163,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van Minitrix wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.

Set personenrijtuigen "fietsexpres"

Model: Alle wagens met kortkoppelingsmechaniek. Voorbereid voor naderhand in te bouwen binnenverlichting. Totale lengte over de buffers 495 mm.

Voorbeeld: Drie rijtuigen voor regionaal verkeer van de Deutsche Bahn AG (DB AG). 1 rijtuig 1e/2e klas ABnrz 418.4, 1 rijtuig 2e klas Bnrz 436 en 1 fietswagen Dduu 498.1.Ingezet voor: Fiets- en regionale exprestreinen.

Achter de verkeersrood gelakte rijtuigen voor regionaal verkeer van de Deutsche Bahn gaan de 26,4 meter lange rijtuigen voor regionaal verkeer met roestvrij stalen wagenbak schuil, die in de volksmond vroeger "Silberlinge” werden genoemd. Begin jaren ‘90 werden deze n-wagens gemoderniseerd (oftewel in goed Nederlands redesigned), omdat ze rond de helft van hun gebruiksduur hadden bereikt en er voor nieuwe wagens geen geld beschikbaar was. In het kader van een uitgebreide inspectie moesten deze voertuigen een voor de reizigers aantrekkelijkere vormgeving krijgen. De vormgevingskenmerken waren: betere stoelen, bagagevakken en afvalbakken, gesloten WC-systemen, nieuwe materialen en kleuren en zo nodig een multifunctionele ruimte met klapstoelen en ruimte voor kinderwagens, rolstoelen, fietsen enz. Daarbij werden uiteenlopende designvarianten uitgeprobeerd, wat vooral bij de interieurinrichting tot een aanzienlijke uitbreiding van de typevariaties leidde. Overeenkomstig de toenmalige Corporate Identity gaf men de rijtuigen ook nog een mintturquoise, pastelturquoise en/of lichtgrijze lak, wat hen al snel de bijnaam “Grünlinge“ opleverde. Vanaf 1996 was er weer eens een nieuw kleurconcept. De gemoderniseerde “Silberlinge“ kregen toen een verkeersrode lak met lichtgrijze deuren en sierstrepen. Successievelijk werden later ook oudere moderniseringen aan het nieuwe kleurconcept aangepast en muteerden ook deze in “Rotlingen“.Door de regionalisering en daaraan gekoppelde aanschaf van een groot aantal nieuwe motorwagens zijn de n-wagens van de DB AG inmiddels grotendeels geschiedenis en alleen nog in speciale of ondersteunende diensten te zien. Een van deze speciale diensten is tegenwoordig vooral in Baden-Württemberg de zogenoemde Radexpresszug, aangezien de combinatie van trein en fiets zich al vele jaren kan verheugen in een groeiende populariteit, met name in het dagtoerisme. Bijzonder kenmerk van alle Radexpress-treinen is de inzet van voertuigen met extra grote fietscapaciteit, zoals omgebouwde bagagewagens als fietsvervoerwagens met plaats voor circa 100 fietsen. Zo kunnen de mooiste gebieden in Baden-Württemberg milieuvriendelijk worden ontdekt, met als groot voordeel: in tegenstelling tot wanneer je er met de auto heen gaat, hoef je na de fietstour niet naar het beginpunt terug te gaan, maar kun je je vanaf elk ander station weer terug naar huis laten brengen.

De bijbehorende binnenverlichting:66616 LED-binnenverlichting.

Meer informatie
Railsysteem: 2-rail (DC)
Spoorwegmaatschappij: DB AG
Merk: Minitrix
Noviteit: Nee
Schaal: N / 1:160
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 163,99
EAN: 4028106158841
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Minitrix T15884?
E-mail direct de Minitrix specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Minitrix Set personenrijtuigen "fietsexpres" T15884 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Anderen hebben ook gekeken naar
Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1461 reviews.