Minitrix Stuurstandrijtuig T18462

€ 101,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van Minitrix wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
NIEUWE CONSTRUCTIE

Stuurstandrijtuig

Model: Met kortkoppelingsmechaniek, driepuntsfrontsein aan de zijde van de machinistencabine met rijrichtingsafhankelijk frontsein 3x wit en 2x rood, 14-polige digitale interface en verlichte bestemmingsweergave. Voorbereid voor naderhand in te bouwen binnenverlichting. Authentieke kleuren en opschriften. Lengte over de buffers 165 mm.

Voorbeeld: Stuurstandrijtuig voor regionaal verkeer type Bnrbdzf 480.1 in verkeersrode kleurstelling van de Deutsche Bahn AG (DB AG). Ingezet voor: regionale treinen en regionale exprestreinen rond 2018.

Vanaf 1960 ontstonden de standaardwagens van de zogenoemde “Silberlinge“ in drie varianten: als 2e klas rijtuig, als 1e en 2e klas rijtuig en als stuurstandrijtuig. Maar de machinistencabines van deze stuurstandrijtuigen waren bij het personeel al snel bijzonder impopulair. Al snel raakten vanwege de uiterst kleine ruimte en de hoekige vorm van de bestuurderscabine de bijnamen “konijnenhok” en “bestuurders-wc” ingeburgerd. Naar tegenwoordige maatstaven kon verder de technische uitrusting als regelrecht primitief worden omschreven. Om de krappe omstandigheden in de bestuurderscabine van het Silberling-stuurstandrijtuig te verbeteren, ontwierp AW Karlsruhe in 1971 een bestuurdersruimte over de hele breedte van de wagen zonder overgang. Zijn front leek op dat van de nieuwe motorwagen uit serie 420. Tot 1982 ontstonden zo 508 standaard stuurstandrijtuigen met de “Karlsruher Kopf“. Ook deze stuurstandrijtuigen voldeden in de jaren ‘90 niet meer aan de geldende eisen voor een moderne werkplek en konden onder andere alleen met diesel- of elektrolocs worden gebruikt. Een wisseling vergde een uren durende ombouw van het bestuurderspaneel.Daarom ontwikkelde Raw Wittenberge in 1992 een nieuwe, modulaire machinistencabine. Deze bestond uit een voorgefabriceerde, van met glasvezel versterkte kunststof panelen gemaakte wagenbakmodule en een op serie 628 gebaseerde kopvorm, waarin de met serie 111 ingevoerde standaard DB-bestuurderscabine was geïnstalleerd. Nu was er een ruime en overzichtelijke bestuurderscabine met een modern besturingspaneel, dat met een computergestuurde besturing voor diesel- en elektrolocs was uitgerust. Deze maakte zowel het gebruik met de conventionele trek-duwbesturing als met de nieuwe time-sharing trek-duwbesturing mogelijk. Daarbij was nu een eenvoudige omschakeling van de bedrijfsmodus voldoende, ombouw was niet meer nodig. Ook was er nu een per zijde selecteerbare deuraansturing, waardoor de rijtuigen ook vaak aan de voorzijde van een dubbeldeks trek-duwtrein werden ingezet. Deze machinistencabinemodules werden tot 1998 in grote aantallen ingebouwd, waarbij toch ook afwijkingen in de vormgeving van de stuurstandrijtuigen bestonden. De rijtuigen van type Bnrbdzf 480.1 werden oorspronkelijk voor inzet in Hessen omgebouwd en hadden als enige exemplaren van de Bnrbdzf naast een toilet voor mindervaliden ook een ingebouwde lift. Enkele van deze stuurstandrijtuigen gingen dan ook naar andere stations, zoals Kiel, Stuttgart en Mühldorf. Met de toenemende regionalisering en de inzet van moderne motorwagens verloren ook deze stuurstandrijtuigen, samen met de gemoderniseerde Silberlingen, steeds meer inzetmogelijkheden. Tegenwoordig zie je ze dan ook nog maar zelden en dan ingezet als RegionalExpress, RegionalBahn of Radexpress.

De bijbehorende binnenverlichting:66611 LED-binnenverlichting.

Meer informatie
Railsysteem: 2-rail (DC)
Spoorwegmaatschappij: privat
Merk: Minitrix
Noviteit: Nee
Schaal: N / 1:160
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 101,99
EAN: 4028106184628
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Minitrix T18462?
E-mail direct de Minitrix specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Minitrix Stuurstandrijtuig T18462 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1458 reviews.