Noviteit
Direct geleverd, zodra beschikbaar.

Marklin Stoomlocomotief bouwserie 42 037931

€ 491,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van Marklin wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje Marklin Noviteit: direct geleverd, zodra beschikbaar.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
Fijn gedetailleerd model, grotendeels vervaardigd uit metaal.Open plaatstalen frame (Barrenramen) en vele los gemonteerde details.Geregelde hoogvermogensaandrijving met vliegwiel in de ketel.Speelwereld digitale mfx+ decoder met uitgebreide bedrijfs- en geluidsfuncties.

Stoomlocomotief bouwserie 42

Model: Voorzien van mfx+ digitale decoder met uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogensmotor met vliegwiel in de ketel. 4 assen aangedreven. Antislip banden. Lcomotief en tender grotendeels vervaardigd uit metaal. Voorbereid voor inbouw van rookgarnituur 7226. Met de rijrichting wisselend 3 punts frontsein en het, apart te monteren, rookgarnituur zijn analoog in bedrijf en in digitaal bedrijf schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije, warmwitte lichtdiodes (LED). Tussen loc en tender een beweegbare kortkoppeling die, afhankelijk van de te berijden radius, in lengte verstelbaar is. Aan de achterzijde van de tender en aan de voorzijde van de loc een beweegbare kortkoppeling met NEM schacht. Kleinst berijdbare radius is 360 mm. Zuigerstang- beschermbuizen, remslangen en imitatie schroefkoppelingen zijn los bijgevoegd. Lengte over de buffers 27,5 cm.

Voorbeeld: Stoomlocomotief voor de goederendienst van de bouwserie 042, oliegestookt, met olietender van het eenheids bouwtype 2'2'T 34. Ombouwversie met nieuwbouw hoogvermogens ketel. Deutsche Bundesbahn (DB). Zwart-rood van kleur. Windgeleideplaten type "Witte". DB reflectorglas lampen en aan beide zijden voorzien van Indusi. Bedrijfsnummer 042 206-3. Uitvoering omstreeks 1970.

Bouwserie 41In het kader van het Eenheidslocomotief programma van de DRG ontwikkelde de locomotiefindustrie voor snel rijdende goederentreinen de 1'D1 locomotief van de bouwserie 41. De beide voorserie locomotieven leverde Schwartzkopf in 1936. Het drijfwerk was nieuw ontwikkeld, de ketel was dezelfde als die van de bouwserie 03. De ketel werd echter voor de BR 41 gebouwd voor een keteldruk van 20 atmosfeer. De wielmassa kon, naar keuze, ingesteld worden op 18 of 20 ton. Met de bouwserie 41 ontstond voor het eerst een universeel inzetbare locomotief voor meerdere doeleinden. De beide voorserie machines werden gevolgd door een serieproductie van 364 stuks, die op kleine punten verbeterd werden. Ze werden door nagenoeg alle Duitse locomotieffabrieken tot 1941 geleverd. De 90 km/u snelle en ongeveer 1900 pk sterke locomotieven werden in praktisch alle bereiken ingezet.Na de tweede Wereldoorlog bevonden zich 216 loks in het gebied van de DB. Al snel bleek echter het probleem dat de St47K ketels van de machines versleten waren. Omdat de bouwserie 41 niet gemist kon worden ontwikkelde de DB als vervanging een volledig gelaste hoogvermogensketel met verbrandingskamer. Tegenover de, tot dan toe in gebruik zijnde, langpijpketel bezat de nieuwe ketel een groter stralingshitte oppervlak en daardoor kon de nieuwe ketel zwaarder belast worden. Tussen 1957 en 1961 ontvingen 102 locs van de bouwserie 41 in het Ausbesserungswerk Braunschweig deze nieuwe ketel. Hierdoor, en door het verwijderen van de frontplaat, veranderde het uiterlijk van de loc aanzienlijk. 40 van deze locomotieven werden bovendien in het genot van een oliestooksysteem gesteld. De laatste olie gestookte ombouwmachines werden in 1977 buiten dienst gesteld.

Bijpassende goederenwagons vindt u in het aktuele Märklin H0 assortiment.

Ontzagwekkende keteldruk

De Maschinenbau AG Schwartzkopff uit Berlijn leverde in 1936 de eerste snel rijdende goederentrein locomotieven van de bouwserie 41. Deze machines bewezen zich als universele locomotieven voor middelzware treinen. Tussen 1936 en 1941 werden er in totaal 366 locomotieven van deze bouwserie geproduceerd. De meeste van deze locomotieven werden na de oorlog overgenomen door de Deutsche Bundesbahn en de Deutsche Reichsbahn.

Vroege Periode IV uitvoering, omstreeks 1969/70.

Dit model vindt u in gelijkstroom uitvoering in het Trix assortiment onder het artikelnummer 25042.

Marklin komt jaarlijks met een scala aan nieuwe producten en modelspoor toebehoren. Deze noviteiten, ook wel nieuwigheden genoemd komen verspreid over het jaar op de markt. Alle Marklin noviteiten worden jaarlijks in februari op de Nuerenbergse speelgoedbeurs gepresenteerd.

Bestel op tijd
Wilt u er zeker van zijn dat u de Marklin Stoomlocomotief bouwserie 42 037931 als eerste in huis heeft, dan raden wij u aan om het bewuste artikel nu alvast te bestellen. Zodra het artikel in Nederland en Belgie leverbaar is sturen wij het direct naar u op.

Meer informatie
Railsysteem: 3-rail (AC)
Stroomsysteem: AC
Spoorwegmaatschappij: DB
Digitaal: Ja
Decoder interface: MFX
sound: Met sounddecoder
Lengte over de buffers: 385
Merk: Marklin
Schaal: H0 / 1:87
Noviteit: Ja
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 491,99
EAN: 4001883379319
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Marklin M037931?
E-mail direct de Marklin specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Marklin Stoomlocomotief bouwserie 42 037931 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Anderen hebben ook gekeken naar
Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1463 reviews.