Noviteit
Direct geleverd, zodra beschikbaar.

Märklin H0 Metropolitan Express 8-delig 26931

€ 1.102,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van Marklin wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje Marklin Noviteit: direct geleverd, zodra beschikbaar.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.

Reizen is niet zomaar reizen. Wie met de pendeltrein reist, wil gewoon snel op zijn bestemming zijn. Op lange afstanden is dat anders. Vooral als u als zakenreiziger op pad gaat. De spoorwegen hebben dit rijke publiek altijd aanbiedingen gedaan. Het TEE-concept was hier baanbrekend. Toch bleek dit uiteindelijk niet meer van deze tijd, omdat na de introductie van tweederangsrijtuigen de bezetting van de treinen was toegenomen. Daarom koos de DB AG voor een nieuw product voor een doelgroep die comfort zoekt tijdens reizen tussen grote steden. Hiervoor werd een onafhankelijke onderneming opgericht, de "Metropolitan Express Train, Inc.". De nieuwe trein maakte indruk met zijn uiterst luxueuze ambiance, die was ontworpen voor de meest uiteenlopende behoeften van de klanten. In de Stilteruimte was het gebruik van mobiele telefoons ten strengste verboden. Toch was er ook een kantoorauto, waarin de radiogolven zelfs werden versterkt.

De wagens waren geheel nieuwe ontwikkelingen en lieten zelfs bij een rijsnelheid van 200 km/u een zeer rustige loop zien. In plaats van kunststof bekleding domineerde smaakvol hout. Uiteraard waren de hoogwaardige lederen stoelen en de opklapbare of vast geïnstalleerde houten tafels verstelbaar. Bovendien was op elke zitplaats een stopcontact aanwezig. De wandbekleding bestond uit Zwitsers perenhout.

De "Metropolitan" werd op 1 augustus 1999 met zoveel luxe in gebruik genomen. Passend bij de nieuwe geest werden de beide locomotieven voor de trein, de nummers 101 130 en 131, uiteraard dienovereenkomstig geschilderd en beletterd. Ook toonden zij het nieuwe logo en de stijlvolle zilverkleurige kleurstelling. Hun maximumsnelheid werd voor de "Metropolitan" verhoogd tot 220 km/u. De twee treinen reden tussen Hamburg en Keulen. Ze onderscheidden zich duidelijk van de eentonigheid van de Deutsche Bahn AG. In elk opzicht. Kaartjes voor de trein konden vanaf het begin online worden geboekt. Ondanks aanhoudende inspanningen en diverse kortingsacties slaagde de spoorlijn er niet in om de inzet in een winstzone te brengen, wat ertoe leidde dat de trein al in december 2004 werd teruggetrokken. In eerste instantie zouden de rijtuigen in opslag worden gesteld, maar gelukkig kwam er een Er werd een betere beslissing genomen en ze werden gebruikt in IC-service, zeker niet meer in het decoratieve zilver. In december 2021 zijn de auto’s vervolgens buiten dienst gesteld. Daarmee kwam een opmerkelijk hoofdstuk in de Duitse reiscultuur tot een einde.

Model: Snellocomotief met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel centraal ingebouwd. 4 assen aangedreven via cardanassen. Tractie banden. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein en dubbele rode sluitseinen, conventioneel in bedrijf en digitaal schakelbaar. Langeafstandsschijnwerper en cabineverlichting afzonderlijk digitaal schakelbaar. Frontsein aan locomotiefzijde 2 en 1 afzonderlijk digitaal schakelbaar. Wanneer de koplampen aan beide uiteinden zijn uitgeschakeld, is er een dubbele A-lichtfunctie. Aan locomotiefzijde 2 bevindt zich een 2-draadskoppeling in een standaardtas. Deze dient als elektrische aansluiting op sneltreinrijtuig 1. Alle wagens zijn voorzien van een af fabriek ingebouwde indirecte LED-binnenverlichting, die via een decoder in de fabriek digitaal kan worden gedimd en aangestuurd. de cabinecontrolewagen. Er zijn buffercondensatoren om kortsluitingen zonder stroom te overbruggen. Stuurstandrijtuig met digitale mfx-decoder. Verder beschikt de auto over drievoudige koplampen en dubbele rode sluitseinen, die bij conventioneel bedrijf werken en digitaal schakelbaar zijn. Frontsein, cabineverlichting en bedieningstafelverlichting in het stuurstandrijtuig afzonderlijk digitaal schakelbaar. Tussen de sneltreinrijtuigen bevindt zich een 4-draads stroomgeleidende koppeling. Voor de verlichting van de locomotief en de wagens worden onderhoudsvrije, warmwitte en rode LED's gebruikt. Wagen 1 is met een rubberen membraanaansluiting op de locomotief uitgelijnd. De interieurdetails zijn gedetailleerd gemodelleerd in meerdere kleuren. Tussen locomotief en stuurstandrijtuig bevindt zich een sleperschoenomschakelcircuit. Voor de volledige functionaliteit van de gehele trein is een gedefinieerde wagonvolgorde gespecificeerd. De minimale bedieningsradius bedraagt 360 mm, waarbij het spelingsprofiel buiten beschouwing wordt gelaten. Bij grotere bochten kan de af fabriek gemonteerde plint ter hoogte van de koppelingen aan de kopse kanten van de wagens worden vervangen door de afzonderlijk meegeleverde plint .

Totale lengte van het treinstel over de buffers circa 236 cm.

Hoogtepunten:

Wereldwijd beperkt tot 2.500 treinsets.
Opeenvolgend genummerd certificaat van echtheid inbegrepen.
Schaal van nieuwe constructie voor de sneltreinrijtuigen in 1:87.
Sneltreinrijtuigen met af fabriek ingebouwde LED-binnenverlichting.
Digitale mfx-decoder in het stuurstandrijtuig.
Koplamp-/sluitlichtwissel, afstandsschijnwerper, cabine- en bedieningstafelverlichting in het stuurstandrijtuig digitaal schakelbaar.
Locomotief inclusief digitale World of Operation mfx+-decoder met veelzijdige bedienings- en geluidsfuncties.
Frontsein en cabineverlichting in de locomotief digitaal schakelbaar.
4-draads bedieningskoppelingen tussen de wagens, 2-draads bedieningskoppeling tussen locomotief en wagen 1.
Eenmalige editie, wereldwijd beperkt tot 2.500 treinsets.
Dit artikel is een samenwerkingsproject met de firma PIKO Toys, Inc., Sonneberg, Duitsland.

Marklin komt jaarlijks met een scala aan nieuwe producten en modelspoor toebehoren. Deze noviteiten, ook wel nieuwigheden genoemd komen verspreid over het jaar op de markt. Alle Marklin noviteiten worden jaarlijks in februari op de Nuerenbergse speelgoedbeurs gepresenteerd.

Bestel op tijd
Wilt u er zeker van zijn dat u de Märklin H0 Metropolitan Express 8-delig 26931 als eerste in huis heeft, dan raden wij u aan om het bewuste artikel nu alvast te bestellen. Zodra het artikel in Nederland en Belgie leverbaar is sturen wij het direct naar u op.

Meer informatie
Railsysteem: 3-rail (AC)
Stroomsysteem: AC
Spoorwegmaatschappij: DB
Digitaal: Ja
Decoder interface: MFX/DCC
sound: Met sounddecoder
Lengte over de buffers: 236 cm
Merk: Marklin
Schaal: H0 / 1:87
Noviteit: Ja
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 1.102,99
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Marklin M026931?
E-mail direct de Marklin specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Märklin H0 Metropolitan Express 8-delig 26931 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1463 reviews.