Marklin Dubbele motorwagen RAe 4/8 39260

€ 569,49
  • iDeal
  • vinkje Dit product van Marklin wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje 1 stuk af te halen in de winkel.
Compleet nieuwe constructie.Standaard ingebouwde binnenverlichting. Omschakelbaar op rood sluitsein.Machinistencabineverlichting digitaal schakelbaar.Tafellampen digitaal schakelbaar.Rij-autorisatiesignaal digitaal schakelbaar.Speelwerelddecoder mfx+ met uitgebreide licht- en geluidsfuncties.

Dubbele motorwagen RAe 4/8

Model: Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluids- en lichtfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel. Beide assen in het buitenste draaistel aan wagendeel 1 worden via cardan aangedreven. Antislipbanden. Zwitsers rijrichtingsafhankelijk frontsein, driepuntsfrontsein en 1 wit sluitsein, in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Frontsein omschakelbaar naar 1 rood sluitsein. Extra rood rij-autorisatiesignaal (waarschuwing voor spookrijden) telkens in rijrichting voor, digitaal schakelbaar, met de rijrichting wisselend. Standaard ingebouwde binnenverlichting in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Machinistencabineverlichting telkens afzonderlijk digitaal schakelbaar. Tafellampen digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte en rode ledlampjes. Vier draaistelpanelen ter vervanging voor gebruik op grote radiussen of voor de vitrine worden meegeleverd.Totale lengte over de buffers ca. 53 cm.

Voorbeeld: Elektrische dubbele motorwagen RAe 4/8 "Churchill-pijl” van de Schweizerische Bundesbahnen (SBB). Ingezet als chartertrein voor plezier- en gezelschapsreizen. Vuurrode basiskleurstelling. Motorwagen met bedrijfsnummer RAe 4/8 1021. Zoals momenteel in gebruik.

Zijn onvergetelijke reputatie kreeg de tegenwoordige RAe 4/8 1021 (“Roter Doppelpfeil“) in 1946, toen de trein aan de toenmalige voormalige Britse premier beschikbaar werd gesteld voor zijn schildervakantie aan het Meer van Genève. Sindsdien staat deze trein, door de ritten met Sir Winston Churchill, bekend als de “Churchill-Pfeil“. Churchill bezocht onder andere Bern en Zürich, waar hij door een jubelende bevolking werd verwelkomd. Op 19 september 1946 hield Churchill in de universiteit van Zürich een visionaire toespraak, waarin hij opriep tot de oprichting van een soort verenigde staten van Europa met zijn slogan: “Let Europe arise. - Laat ons Europa oprichten.“Nog voor de ingebruikname werd de voor reizigerstreinen voorziene rode wagen met dubbele aandrijving in 1939 als Re 4/8 301 (vanaf 1948 als RBe 4/8 651, vanaf 1959 als RAe 4/8 1021) gepresenteerd bij de onvergetelijke tentoonstelling “Landi” in Zürich. De bouw werd uitgevoerd door SLM (mechanisch gedeelte), SWS (interieurinrichting) en de drie elektrobedrijven BBC, MFO en SAAS (alle elektrische onderdelen). Om bij een zo kort mogelijke bouwtijd een betrouwbaar voertuig te verkrijgen, werden geen technische nieuwtjes toegepast, maar werd zo veel mogelijk teruggegrepen op beproefde onderdelen en constructies van de kort daarvoor in bedrijf gestelde eendelige “Rote Pfeile”. De dubbele motorwagen bestaat uit twee even lange, van elkaar onafhankelijke wagens met elk twee tweeassige draaistellen, waarvan telkens de binnenste met een motor per wielstel is uitgerust. Een groot deel van de elektrische installatie en hulpsystemen, zoals transformatoren, aansturing, compressor en remsysteem, was in de lagere bordessen ondergebracht. De speciale aansturing via zogenoemde “lopende trafo's” veroorzaakte echter steeds opnieuw problemen met langer oponthoud in de verantwoordelijke hoofdwerkplaats in Zürich.Na 1946 werd de trein voortaan “Churchill-Pfeil“ genoemd en verder gebruikt voor uitstapjes en speciale ritten in Zwitserland, tot hij in 1979 brandschade opliep en later als schroot werd verkocht. In 1996 verwierf de Mittelthurgaubahn (MThB) het voertuig en werd het met modernere elektrische componenten opgewerkt. Vanwege de insolventie van de MThB kwam de “Churchill-Pfeil“ in 2002 weer in handen van de SBB. Intussen is hij een werkend onderdeel van het SBB-personenvervoer. Hij wordt tegenwoordig als oudste motorwagen zo'n 50 tot 70 keer per jaar ingezet en legt daarbij in het kader van individuele charterritten en openbare evenementen circa 20.000 km per jaar af.

75 jaar geleden, in 1946, werd de rode Dubbele Pijl ingezet om Winston Churchill tijdens diens bezoek aan het land door Zwitserland te rijden, wat de Dubbele Pijl de bijnaam "Churchill-pijl” opleverde.

Churchill-Pfeil

Dit model is in gelijkstroomuitvoering leverbaar en heeft artikelnummer 25260 in het Trix H0-assortiment.

Meer informatie
Railsysteem: 3-rail (AC)
Stroomsysteem: AC
Spoorwegmaatschappij: SBB/CFF/FFS
Digitaal: Ja
Decoder interface: MFX
sound: Met sounddecoder
Lengte over de buffers: onbekend
Merk: Marklin
Schaal: H0 / 1:87
Noviteit: Nee
Voorraad: In voorraad
Prijs: € 569,49
EAN: 4001883392608
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Marklin M039260?
E-mail direct de Marklin specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Marklin Dubbele motorwagen RAe 4/8 39260 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1434 reviews.