Esu ECoS Mobile Control II draadloze handcontroller 50114

€ 284,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van ESU wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
Sinds smartphones met aanraakbediening klassieke mobiele telefoons bijna volledig hebben verdrongen, vragen modelspoorders en modelspoorfabrikanten zich af hoe deze krachtige apparaten kunnen worden gebruikt om een ​​modelspoorbaan te besturen. Naar aanleiding van deze vragen zijn er de laatste tijd veel apps gemaakt die je op je mobiele telefoon kunt laden en waarmee je de modelbaan bestuurt.

Dit concept heeft natuurlijk het nadeel dat een smartphone niet in de eerste plaats is ontworpen voor modelspoorbanen en door het ontbreken van invoerelementen wordt de blik van de modelspoorder altijd naar het display getrokken. Uiterlijk als door intensief treinverkeer de batterij van de telefoon in staking gaat en je niet meer bereikbaar bent, worden de grenzen snel duidelijk.

Wij bij ESU hebben ons daarom afgevraagd hoe we de voordelen van smartphone-technologie kunnen combineren met de behoeften van de modelspoorder.

Het is met groot genoegen dat wij u vandaag het resultaat van onze overwegingen kunnen presenteren. Met de Mobile Control II bestuurt u draadloos locomotieven, magneetartikelen en rijwegen!

Open source
De volledig nieuw ontwikkelde Mobile Control II is gebaseerd op Android. Voor dit open, wereldwijd verspreide besturingssysteem werd een krachtige basis gelegd: de op 1,3 GHz geklokte ARM® Cortex® A8-microprocessor heeft toegang tot 512 MB RAM en stuurt een TFT-kleurendisplay met hoge resolutie aan met een grootte van 3,2 inch. Er is 2 GB flashgeheugen beschikbaar voor het opslaan van apps en gegevens. Een capacitief touchscreen garandeert een contactloze invoer van alle gegevens. Naast een USB-aansluiting zorgt een WLAN-radio-interface voor de communicatie met de buitenwereld. Dankzij de gestandaardiseerde radio-interface is een probleemloze werking van uw modelbaansysteem te allen tijde gegarandeerd. Met behulp van WLAN-repeaters kan het draadloze bereik indien nodig eenvoudig worden uitgebreid.

De ingebouwde, krachtige lithium-polymeerbatterij helpt je gemakkelijk door de langste gebruiksdagen. Om op te laden sluit u uw Mobile Control II gewoon aan op de USB-oplader van uw mobiele telefoon of een andere USB-poort.

Dankzij het open platform kunt u het scala aan functies op elk moment uitbreiden met behulp van extra apps uit de Google Play Store.

Ergonomie & functie gecombineerd
Wanneer u de Mobile Control II voor het eerst in uw handen houdt, merkt u meteen de uitstekende ergonomie: alle bedieningselementen zijn direct met één hand te bereiken, de belangrijkste functies zelfs "blind": uw blik blijft op uw modelbaan gericht en je treinen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de centrale, motorgestuurde draaiknop met eindaanslag. Hiermee kunt u de snelheid van de locomotief gevoelig aanpassen en de rijrichting veranderen.

Om van functie te wisselen, raakt u rechtstreeks de pictogrammen aan die op het scherm worden weergegeven. Het scherm wordt ook gebruikt om gemakkelijk van functie te wisselen - net zoals je dat al kent van je telefoon. Ten slotte worden twee knoppen aan de linker- en rechterkant van het apparaat gebruikt om de rijrichting te veranderen of om de belangrijkste functies te activeren.

Interactie
De Mobile Control II is perfect afgestemd om te werken met de ECoS digitale centrales : De ECoS synchroniseert alle gegevens met de draadloze handcontroller zodat u geen gegevens lokaal hoeft in te voeren. Uiteraard worden ook bij magneetartikelen en routes de namen, adressen en juiste symbolen weergegeven.

Locomotieven
De Mobile Control II kan alle locomotieven aansturen die in de ECoS zijn aangemaakt en begrijpt natuurlijk 14, 28 of 128 rijstappen. Alle essentiële loceigenschappen zoals locnaam, locsymbool, functietoetstoewijzing en functietoetssymbolen worden uit de ECoS overgenomen en correct weergegeven.

Per locomotief kunnen maximaal 28 functietoetsen worden geschakeld, die uiteraard individueel als permanente of tijdelijke functie kunnen worden geconfigureerd.

Schakelen van magnetische artikelen
Alle magneetartikelen en rijwegen die op het ECoS zijn aangebracht, kunnen worden geschakeld. Uiteraard blijft het onderscheid tussen twee-, drie- en vier-aspecten items volledig behouden en wordt ook het juiste symbool op het display weergegeven.

Meer plezier in het spel
Het TFT-display met hoge resolutie (480 x 800 pixels, 280 dpi) met achtergrondverlichting van de Mobile Control II informeert u altijd over de belangrijkste bedrijfsparameters. Je kunt ook zien of een locomotief door een andere speler is bezet of dat er een noodstop op de baan is geactiveerd.

Slimme verbinding
De Mobile Control II gebruikt de WLAN-standaard om met de ECoS te communiceren. U moet het bedieningspaneel daarom verbinden met een WLAN. Als u al een WLAN-router heeft (bijv. AVM® FritzBox®), kunt u de ECoS eenvoudig hierop aansluiten. De ECoS en de Mobile Control II vinden elkaar automatisch.

Als u uw modelspoorbaan niet op uw thuisnetwerk wilt aansluiten of flexibel wilt blijven voor tentoonstellingen, is dat ook geen probleem: wij leveren op aanvraag een mini-toegangspunt voor de Mobile Control II, die kan worden ingericht in slechts enkele stappen met behulp van de ECoS in te stellen.

Als uw modelbaan groeit, kunt u tot 16 Mobile Control II bedienen met uw ECoS. Zo kan bijvoorbeeld elk clublid de voor hem bestemde locomotieven besturen.

Meer informatie
Merk: ESU
Schaal: H0 / 1:87, N / 1:160
Noviteit: Nee
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 284,99
EAN: 4044645501146
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de ESU E50114?
E-mail direct de ESU specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Esu ECoS Mobile Control II draadloze handcontroller 50114 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1448 reviews.