Esu ECoSBoost ext. Booster, 7A, MM/DCC/SX/M4, set met powerpack 50012

€ 250,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van ESU wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje 1 stuk af te halen in de winkel.
Versterkers (ook wel "boosters" genoemd) zijn onmisbare onderdelen van elk groter modelspoorsysteem: Als het stroomverbruik van alle rijdende treinen met hun functies, de verlichting van de wagons en functionele modellen groter is dan de maximale stroom die de centrale kan leveren , moet u uw systeem opdelen in verschillende voedingssecties , elk aangedreven door zijn eigen booster. De ECoSBoost is precies voor deze taak bedoeld: hij is perfect afgestemd op gebruik met onze ESU ECoS. De ECoSBoost heeft een uitgangsstroom van 7A en wordt geleverd met een voldoende gedimensioneerde voeding.

bedrijfsmodi
De ECoSBoost wordt rechtstreeks aangesloten op de ECoSlink-aansluiting van de centrale en ontvangt van daaruit zijn besturingssignalen. Het is in staat om de DCC-dataformaten met RailComPlus®, Motorola®, Selectrix® en M4 te versterken en naar het spoor over te brengen.

Alle ECoSBoosts worden dankzij "Plug&Play" automatisch opgenomen in de lijst met externe ECoSlink-apparaten en kunnen centraal op het ECoS-display worden gecontroleerd en geconfigureerd.

functies
ECoSBoost versterkt de datasignalen die van het digitale centrum komen en geeft ze door aan de track-uitgang. Er is 7 ampère continue uitgangsstroom beschikbaar. Dit is ruim voldoende voor ongeveer 18 tegelijkertijd rijdende H0-locomotieven. De voeding voor de ECoSBoost wordt overgenomen door de meegeleverde schakelende voeding met een gestabiliseerde gelijkspanningsuitgang.

De configuratie en bewaking van elke ECoSBoost gebeurt handig direct op de ECoS: u kunt de maximaal toegestane uitgangsstroom voor elke versterker individueel instellen. Bovendien kunt u het huidige stroomverbruik van elke booster weergeven om te zien hoeveel "reserves" er nog beschikbaar zijn. Ook is het erg handig om voor elke ECoSBoost apart in te kunnen stellen of deze ook uitgeschakeld moet worden bij kortsluiting in het systeem: Als je bijvoorbeeld je wisseldecoders op een aparte ECoSBoost hebt aangesloten, kunnen de wissels kan bij railkortsluiting nog steeds betrouwbaar geschakeld worden.

Terugmelding
Een ECoSBoost kan echter meer dan alleen de aandrijfstroom versterken en uitvoeren: de booster heeft standaard een ingebouwde terugmelding (global detector) voor RailCom®. Enerzijds kunt u hiermee CV's op het hoofdspoor uitlezen, anderzijds kunt u nieuwe locomotieven automatisch met RailComPlus®-compatibele decoders rechtstreeks op het boostertraject aanmelden.

Bovendien beheerst de ECoSBoost de M4-feedback: alle mfx®-locomotieven die door de ECoSBoost worden geleverd, gedragen zich dan precies alsof ze rechtstreeks op de centrale worden bediend en kunnen natuurlijk automatisch configuratiewijzigingen registreren of doorgeven.

Bescherming
Elke ECoSBoost voldoet aan de veiligheidsgerelateerde eisen en voorwaarden voor het gebruik van modelspoorbanen: de spooruitgang is beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting.

De ECoSBoost kan onderscheid maken tussen een "echte" kortsluiting en een kortstondige stroomuitval bij kruispunten en scheidingspunten. Over het algemeen werd, net als bij onze locdecoders, waarde gehecht aan het feit dat het apparaat grotendeels onverwoestbaar was.

Toekomst ingebouwd
Indien nodig kan de besturingssoftware van de microcontroller die in elke ECoSBoost is geïntegreerd, volledig automatisch worden voorzien van een update door het ECoS-centrum. U hoeft zich nergens zorgen over te maken. Zo is uw ECoSBoost altijd up-to-date.

Meer informatie
Merk: ESU
Schaal: H0 / 1:87, N / 1:160
Noviteit: Nee
Voorraad: In voorraad
Prijs: € 250,99
EAN: 4044645500125
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de ESU E50012?
E-mail direct de ESU specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Esu ECoSBoost ext. Booster, 7A, MM/DCC/SX/M4, set met powerpack 50012 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1463 reviews.