Leuke modelspoor scenery ideeen

Af en toe is het lastig om inspiratie te krijgen voor uw modelspoorbaan. Wij van modelspoorgigant zien dagelijks vele foto's van schitterende modelspoorbanen. Daarnaast krijgen we altijd een hoop vragen en tips om uw modelspoorbaan te voorzien van de mooiste scenery. Om u dus te helpen hebben we op deze pagina's een aantal modelspoor scenery tips voor u uiteen gezet.

Breng beweging op uw modelspoorbaan

Beweging op uw modelspoorbaan blijft een van de leukste scenery om meer realiteit in miniatuur te krijgen. Beweging is eenvoudig te realiseren met draaiende wieken van een molen, het Faller Car System of bijvoorbeeld met de kermis attracties van Faller. Naast dat beweging de realiteit dichter nadert trekt uw modelspoorbaan op deze manier ook nog eens meer bekijks.

beweging faller kermis

Verlichting maakt uw modelspoorbaan scenery ook in het donker aantrekkelijk

Verlichting in het donker doet veel en fascineerd tegelijkertijd ook nog eens de bezoekers van uw modelspoorbaan. Daarnaast kunt u met verlichting veel doen zoals het verlichten van gebouwen of de straten op uw modelspoorbaan voorzien van lantaarnpalen. Tevens kunt u er ook voor kiezen om uw modelspoorbaan dynamisch te verlichten. Wat dacht u er van om met intervallen uw modelspoorbaan om te zetten van dag naar nacht. Ook kunt u er voor kiezen om meerdere secties te maken in uw gebouwen op uw modelspoorbaan. Maakt u meerdere secties in uw gebouwen dan kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld een deel van een gebouw te verlichten. Op deze manier lijkt het dus alsof de bewoners in sommige kamers de verlichting hebben uit gedaan.

Verlichting om uw modelspoorbaan maakt uw scenery nog aantrekkelijker

Voorzie uw modelspoorbaan van een mooie achtergrond

U kunt uw modelspoorbaan dankzij uw scenery ombouwen tot een echt stilleven, echter houdt dit stilleven op als uw bezoekers het einde van de modelspoorbaan zien. Daarom is niets mooier dan een schitterende en bijpassende achtergrond voor uw modelspoorbaan. Deze achtergrond kunt u zelf maken door een mooie panoramafoto te maken en deze te bewerken en af te laten drukken. Ook zijn er van bijvoorbeeld Faller zeer veel soorten achtergronden welke u eenvoudig hier besteld en monteerd aan de achterwand van uw modelspoorbaan. Kiest u de juiste achtergrond dan lijkt het alsof uw landschap doorloopt in de achtergrond. Het is dus verstandig om uw achtergrond aan te laten sluiten bij de scenery op uw modelspoorbaan. Ons advies, kies eerst een leuke achtergrond die past bij uw modelspoorthema en ga daarna aan de slag met de scenery op uw modelspoorbaan.

Achtergronden voor uw modelspoorbaan

Maak uw scenery zelf

Zelf uw eigen scenery maken voor uw modelspoorbaan is meestal erg leuk en vaak ook nog doodeenvoudig. Met de producten van Busch wordt dit ook nog eens heel makkelijk gemaakt. Busch heeft een aantal zeer leuke producten waarmee u zelf makkelijk bergen en of bomen kunt maken. Dit is dus een zeer goedkoop alternatief voor de vaak dure bomen en berg materiaal.

Maak zelf je scenery voor je modelspoorbaan

Gebruik van strooimateriaal voor uw modelspoorbaan scenery is zeer handig.

Zowel Faller als Busch hebben diverse soorten strooimateriaal in hun assortiment. Met de strooimaterialen is het maken van scenery op uw modelspoorbaan makkelijk te realiseren. Indien u ook nog eens de Gras-Fix van Faller gebruikt kunt u zeer natuurgetrouwe natuur creeren. Met de Gras-Fix van Faller wordt het strooimateriaal statisch waardoor uw strooimateriaal op uw modelspoorbaan meer natuurgetrouw wordt.

Faller Strooimateriaal Gras-Fix