Trix Elektrische locomotief Rc 6 T25280

€ 378,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van Trix wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
Compleet nieuwe constructie.Onderstel en opbouw grotendeels van metaal.Veel gemonteerde details.Machinistencabineverlichting digitaal schakelbaar.Talrijke verschillende lichtfuncties digitaal schakelbaar.Met digitale decoder met uitgebreide geluidsfuncties.Bufferhoogte conform NEM.

Elektrische locomotief Rc 6

Model: Met digitale decoder met uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving. Vier aangedreven assen. Antislipwielen. Met de rijrichting wisselend vierpuntsfrontsein en één rood sluitsein in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Machinistencabineverlichting digitaal schakelbaar. Wanneer het frontsein aan beide zijden van de loc is uitgeschakeld, wordt aan weerszijden het rangeerlicht ingeschakeld. Talrijke verschillende lichtfuncties digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte en rode ledlampjes. Gemonteerde handgrepen van kunststof en metaal. Gemonteerde achteruitkijkspiegel. Remleidingen, gestileerde schroefkoppelingen en een gestileerde schroefkoppelingen baanruimer worden meegeleverd.Lengte over de buffers 17,7 cm

Voorbeeld: Elektrische locomotief Rc 6 van de Zweedse staatsspoorwegen (SJ). Uitvoering in zwarte basiskleurstelling met schaarstroomafnemers. Zoals in gebruik in 2010.

In de eerste helft van de jaren '60 waren de Zweedse staatsspoorwegen (SJ – Statens Järnvägar) druk bezig met de vervanging van hun oude elektrische stangenlocomotieven. De Zweedse locomotiefbouwer ASEA bouwde in dat kader in 1962 zes vierassige proeflocs met conventionele trapschakelingsregeling. Drie jaar later was een proefsgewijze ombouw van de Rb1 1001 naar een aansturing met thyristorgelijkrichters succesvol. De nieuwe techniek maakte dankzij een nauwkeurige en variabele aansturing van de motorstroom een traploze acceleratie van de loc naar de gewenste snelheid mogelijk, waarbij niet meer tussen verschillende rijmodi hoefde te worden omgeschakeld. Voorts kon de trekkracht 25-30% beter worden benut. Andere voordelen waren minder slipgevaar en minder onderhoud.Deze locomotief diende als voorbeeld voor de nieuwe serie Rc, die ASEA in zes series van in totaal 360 stuks vanaf 1967 en in de volgende 20 jaar afleverde. De machines waren uitgerust met motoren met 900 kW en grotendeels ontworpen voor 135 km/u. De tien locomotieven uit de serie Rc3 en de 40 van de laatstgebouwde serie Rc6 werden daarentegen af fabriek met een snelheid van 160 km/u geleverd. Gedurende de lange productieperiode werd de serie meermaals verbeterd en ook in de jaren daarna werden er verschillende ombouwen en aanpassingen uitgevoerd. Door wijzigingen in de tandwieloverbrenging zijn 23 Rc2- en alle 60 Rc5-locomotieven aangepast voor een topsnelheid van 160 km/u (en daarmee omgedoopt tot Rc3 resp. Rc6). Met de splitsing van de SJ in verschillende bedrijfstakken per 1 januari 2001 gingen de series Rc1, Rc2 en Rc4 over naar de afdeling goederenverkeer Green Cargo (GC). De veelal uitgerangeerde serie Rc1 is inmiddels niet meer in het bezit van Green Cargo, terwijl het grootste deel van serie Rc2 (nu omgebouwd naar Rd2) en Rc4 nog steeds voor de goederentreinen van GC worden ingezet.De afdeling reizigersverkeer SJ AB nam daarentegen alle Rc3 en Rc6 over. De eerstgenoemde werden in 2014 allemaal verkocht, de laatstgenoemde worden tot de dag van vandaag vooral voor reizigerstreinen ingezet.

Dit model is in wisselstroomuitvoering leverbaar en heeft artikelnummer 39280 in het Märklin H0-assortiment.

Meer informatie
Railsysteem: 2-rail (DC)
Stroomsysteem: DC
Spoorwegmaatschappij: privat
Digitaal: Ja
Decoder interface: MFX/DCC
sound: Met sounddecoder
Merk: Trix
Schaal: H0 / 1:87
Noviteit: Nee
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 378,99
EAN: 4028106252808
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Trix T25280?
E-mail direct de Trix specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Trix Elektrische locomotief Rc 6 T25280 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1461 reviews.