Noviteit
Direct geleverd, zodra beschikbaar.

Noch H0 Bauhaus-modelwoning “Haus am Horn” 66680

€ 64,99
  • iDeal
  • vinkje Vanaf € 70,- bezorgen we uw bestelling gratis thuis.
  • vinkje Noch Noviteit: direct geleverd, zodra beschikbaar.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
Ruim 100 jaar eigentijds bouwen en wonen: Bauhaus-modelwoning “Haus am Horn” Het “Haus am Horn” werd in 1923 gepland ter gelegenheid van de eerste Bauhaus-tentoonstelling in Weimar en werd in slechts enkele maanden gebouwd. Het ontwerp van Bauhaus-meester Georg Muche was revolutionair. Bij de bouw werden consequent de nieuwste bouwmaterialen en bevindingen uit onderzoek en onderwijs aan de Weimar-school gebruikt. Het is de eerste en enige architectuur die het Bauhaus in Weimar realiseerde. Met het “Haus am Horn” illustreerden de verschillende Bauhaus-ateliers hoe zij het hedendaagse leven voorstelden. Alle kamers zijn gelegen rondom de interne, centrale woonkamer, die via een dakraam van daglicht wordt voorzien. Bijzonder aan de plattegrond is de duidelijke indeling van de ruimtes op basis van hun functies. In plaats van een grote keuken-woonkamer was de keuken b.v. B. uitsluitend bestemd voor het bereiden van voedsel; het eten mag alleen in de eetkamer gebeuren. Het huis had verschillende kleinere maar duidelijk gestructureerde kamers die werden aangevuld met de nieuwste technologie, zoals centrale verwarming in de kelder en gasgestookte boilers in de badkamer en keuken. Moderne huishoudelijke apparaten zoals gasfornuizen, stofzuigers en koffiemachines waren erop gericht het werk van de huisvrouw gemakkelijker te maken en haar meer tijd te geven voor intellectuele activiteiten. Het gebrek aan extra kamers voor het bedienend personeel is dan ook consistent: het gezin van drie tot vier personen moet zich hier zelfstandig kunnen redden. Het modelhuis “Haus am Horn” weerspiegelt zo de visie op een veranderde sociale realiteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gebouw bij de opening van de tentoonstelling controversieel werd besproken door de pers en critici. Het architectenbureau van Walter Gropius, oprichter en eerste directeur van het Bauhaus, nam de uitvoeringswerkzaamheden over. Een toen grotendeels onbekende student aan het Bauhaus in Weimar, Marcel Breuer, ontwierp zijn eerste meubels voor het interieur, waaronder een kaptafel voor de vrouw des huizes - zijn gezellenstuk. Naast de onrust van de jaren dertig en veertig blijft het ‘Haus am Horn’ tot op de dag van vandaag mensen polariseren. Voor aanhangers van het Bauhaus en zijn ontwerpprincipes is het een elegant en tijdloos gebouw in zijn eenvoud en functionaliteit, dat ruim 100 jaar geleden maatschappelijke ontwikkelingen voorspelde en architecturale oplossingen demonstreerde: een icoon van de architectuur dat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. . De NOCH Laser-Cut-kit is uitgevoerd op een exacte architectonische schaal van 1:100 en is daarom ideaal voor gebruik in spoor H0. De kit is nauwkeurig lasergesneden uit karton. In de verpakking wordt geen onnodig plastic gebruikt. Gedetailleerde bouwinstructies en de juiste Laser-Cut lijm zijn inbegrepen. 17,7 x 17,7 cm 6,8 cm hoog

Noch komt jaarlijks met een scala aan nieuwe producten en modelspoor toebehoren. Deze noviteiten, ook wel nieuwigheden genoemd komen verspreid over het jaar op de markt. Alle Noch noviteiten worden jaarlijks in februari op de Nuerenbergse speelgoedbeurs gepresenteerd.

Bestel op tijd
Wilt u er zeker van zijn dat u de Noch H0 Bauhaus-modelwoning “Haus am Horn” 66680 als eerste in huis heeft, dan raden wij u aan om het bewuste artikel nu alvast te bestellen. Zodra het artikel in Nederland en Belgie leverbaar is sturen wij het direct naar u op.

Meer informatie
Merk: Noch
Schaal: H0 / 1:87
Noviteit: Ja
Lasercut model: Ja
Afmetingen: onbekend
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 64,99
EAN: 4007246666805
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Noch N66680?
E-mail direct de Noch specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Noch H0 Bauhaus-modelwoning “Haus am Horn” 66680 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1465 reviews.