Minitrix Wagenset “Deutsche Bundespost” T18201

€ 124,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van Minitrix wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
Nieuwe constructie.

Wagenset “Deutsche Bundespost”

Model: alle wagens met kortkoppelingsmechaniek. Voorbereid voor naderhand in te bouwen binnenverlichting. Totale lengte over de buffers 330 mm.

Voorbeeld: 2 postwagons type Post mr-a in de basiskleurstelling oceaanblauw/ivoor, in de uitvoering van de Deutsche Bundespost.Zoals in gebruik in 1980.

T18201 – postwagon type Post mr-aNadat de jonge DB begin jaren ‘50 voor 26,4 m lange wagens als standaard voor zijn personenrijtuigen koos, was de Deutsche Bundespost ook al snel overtuigd van de voordelen van deze lange wagens. Het bedrijf gaf daarom een aantal bouwconglomeraat onder verantwoordelijkheid van Waggonfabrik Uerdingen de opdracht voor de ontwikkeling van 26,4 m lange postwagons voor sneltreinen. In overeenstemming met de toenmalige stand van de techniek werd een aantal eisen geformuleerd, zoals verbreding van de schuifdeuren voor containervervoer, verhoging van het laadgewicht van 20 naar 25 ton, bij het uiterlijk van de DB-wagens passende wagenbak, inbouw van luchtverwarmings- en -filterinstallaties en overgangen met rubberbalgen en rolluiken.Het resultaat was een postwagon, die voor wat betreft uiterlijk uitstekend bij de wagens van de DB paste. De wagenbak was opgebouwd uit gelaste profielplaten in een zelfdragende constructie met dragende huid, waarbij de schorten onderdeel vormden van de draagconstructie. De ruiten bestonden uit met draad versterkt veiligheidsglas en vielen nagenoeg vlak in de buitenwand. Er werd bijzondere aandacht besteed aan een goede warmte- en geluidsisolatie. Het interieur was voorzien van een functionele driedeling, in postruimte, uitpakruimte en inpakruimte. De uitrusting gebeurde aan de hand van ultramoderne ideeën, zoals bagagerekken bij het dak, pakketrekken, pakketroosters, briefvakken, sorteer-, klap- en uitpaktafels, postzakspanners, brieventasrekken en laadluiken. Alle buitendeuren waren uitgevoerd als brede, lichtmetalen schuifdeuren met één vleugel. Opmerkelijk was de voor het grootste deel onder de vloer aangebrachte luchtverwarmings- en -filterinstallatie. Voldoende TL-buizen met een niet eerder bereikte lichtsterkte zorgden voor een goede verlichting op alle werkplekken.Overeenkomstig het doel waren de postwagons ingericht op het vervoeren van allerlei postzendingen. Alle postzendingen (brieven, pakjes en pakketten) werden vóór en tijdens de rit verwerkt. Begrijpelijkerwijs reden deze wagens voornamelijk tijdens de nachtelijke uren, aangezien het overgrote deel van de postzendingen 's middags of 's avonds door de verzenders werd aangeleverd en de volgende ochtend op hun bestemming moest zijn. Een deel van deze wagens was onderdeel van speciale posttreinen, maar ze konden ook aan D- en E-treinen en andere soorten treinen van de Deutsche Bundesbahn worden gekoppeld. Pas in 1997 kwam er een eind aan het tijdperk van de Bahnpost, toen de Deutsche Post met een diepgaande herstructurering koos voor nieuwe, geautomatiseerde postsorteercentra, die niet meer aan het spoor gebonden waren.

De bijbehorende binnenverlichting:66612 LED-binnenverlichting.

Postwagon uit serie a

Meer informatie
Railsysteem: 2-rail (DC)
Spoorwegmaatschappij: privat
Merk: Minitrix
Noviteit: Nee
Schaal: N / 1:160
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 124,99
EAN: 4028106182013
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Minitrix T18201?
E-mail direct de Minitrix specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Minitrix Wagenset “Deutsche Bundespost” T18201 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1465 reviews.