Esu SignalPilot, seindecoder met 16 uitgangen 51840

€ 68,49
  • iDeal
  • vinkje Vanaf € 70,- bezorgen we uw bestelling gratis thuis.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje 1 stuk af te halen in de winkel.
De SignalPilot is een multi-protocol accessoire-decoder bedoeld voor het schakelen van seinen. Dankzij de intelligente software kan het worden gebruikt met zowel DCC als Motorola®. De flexibele programmering maakt deze decoder tot een allrounder onder onze accessoiredecoders. De SignalPilot heeft 16 uitgangen waarop de individuele microlampen of LED's van lichtseinen direct kunnen worden aangesloten. Omdat de uitgangen als push/pull-eindtrappen zijn uitgevoerd, zijn zowel conventionele lichtseinen met een gemeenschappelijke anode als lichtseinen of lichtstrips met een gemeenschappelijke massa-aansluiting (gemeenschappelijke kathode), zoals bij Viessmann®-seinen kan voorkomen, geschikt. Gemotoriseerde semafoorseinen en wisselaandrijvingen kunnen echter ook direct met de SignalPilot worden bediend.

Bedrijfsmodi
De SignalPilot kan gebruikt worden onder DCC met RailComPlus® en Motorola®. Aan elke uitgang kan door de software een adres of combinatie van adressen worden toegewezen.

Functionaliteit
De SignalPilot kan rechtstreeks vanuit de digitale centrale of afzonderlijk via een DC- of AC-spanningstransformator worden gevoed. Op de 16 uitgangen kunt u de LED's van twee-, drie- of 4-punts lichtseinen direct aansluiten. U kunt elke uitgang afzonderlijk bedienen als continulicht, knipperlicht of pulslicht. De helderheid of knipperfrequentie kan worden ingesteld, evenals fade-in en fade-out tijden. Verschillende voorbeeldgetrouwe lichteffecten zoals soft dimming, neonbuiseffect, defecte neonbuizen, gaslantaarnsimulatie of flikkerend licht zorgen voor een realistisch resultaat. Willekeurig in- of uitschakelen of een in- en uitschakelvertraging kan ook worden geactiveerd. Indien gewenst kan een nachtschakeling de uitgangen samen donkerder schakelen.

De uitgangen van de SignalPilot worden tijdens de configuratie gecombineerd tot signaalaspecten. Hierbij zijn in principe twee-, drie-, vier- of meerpuntseinen denkbaar. Afhankelijk van het aantal betrokken uitgangen worden aan elk sein een of meer wisselnummers (wisseladressen) toegewezen, waarmee later de afzonderlijke seinbeelden kunnen worden geschakeld. Hiervoor zijn maximaal 16 wisselnummers beschikbaar.

De seinbeelden worden uitsluitend met behulp van de software ESU LokProgrammer geconfigureerd. U selecteert de gewenste seinbeelden, brengt deze vervolgens over naar de decoder en bedraad tenslotte de seinen zoals geconfigureerd.

Alle in de LokProgrammer-software voorgedefinieerde signaalbeelden kunnen afzonderlijk worden gewijzigd. De beschrijving van de seinbeelden zelf gebeurt met behulp van XML-bestanden, die enerzijds regelmatig door ESU worden uitgebreid of die u geheel naar eigen inzicht kunt aanmaken en uitbreiden. Op deze manier kunnen ook "exotische" signalen worden ondersteund. De SignalPilot is geschikt voor meerdere protocollen en kan worden gebruikt met centrales op basis van het Märklin® Motorola®-systeem (bijv. 6021, Central Station® of Mobile Station®) en met DCC-compatibele centrales. De configuratie kan zowel op het hoofdspoor als op het programmeerspoor plaatsvinden. Dankzij RailCom® kunnen ook cv's worden uitgelezen.

Optioneel kan een SwitchPilot Extension relaismodule worden gekoppeld aan de SignalPilot. Hiermee kunnen bijvoorbeeld remsecties worden geactiveerd of kikkers worden gepolariseerd.

Lok Programmer
Met de ESU LokProgrammer kunt u de SignalPilot heel eenvoudig direct op het beeldscherm configureren: gewoon het gewenste signaaltype kiezen en de verbinding direct op het beeldscherm laten weergeven.

Toekomstbestendig
De besturingssoftware SignalPilot kan op elk moment worden geüpdatet met de LokProgrammer. Dit kan nodig zijn als we meer signaaltypes inbouwen.

Meer informatie
Merk: ESU
Schaal: H0 / 1:87, N / 1:160
Noviteit: Nee
Voorraad: In voorraad
Prijs: € 68,49
EAN: 4044645518403
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de ESU E51840?
E-mail direct de ESU specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Esu SignalPilot, seindecoder met 16 uitgangen 51840 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1463 reviews.