Viessmann Regelmodule voor digitale / analoge lichtseinen 5224

€ 63,49
  • iDeal
  • vinkje Vanaf € 70,- bezorgen we uw bestelling gratis thuis.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje 2 stuks af te halen in de winkel.
Deze module heeft een geïntegreerde digitale decoder (Märklin-Motorola, NMRA-DCC) en wordt gebruikt om 2 lichtseinen te besturen (één hoofd- en één voorsein) voorzien van LED's met een gemeenschappelijke plus pool. Gloeilampen zijn ook mogelijk mits deze in totaal niet meer verbruiken dan 200 mA. Voorbeeldgetrouwe werking met langzame schakeling van de seinlampen. Geschikt voor alle lichtsignalen van spoor 0 tot Z (behalve signalen met multiplextechnologie). Het schakelen kan conventioneel worden gedaan via de toetsenpanelen art. 5545, 5546 en 5547 of d.m.v. Een digitale centrale. Hij is uitgerust met de Viessmann-signaalbus en kan worden geconfigureerd voor de volgende toepassingen:

- 2- of meervoudig lichtsignaal: Een hoofdsein met 2 lampen die stoppen of doorrijden uitbeelden kan handmatig geschakeld worden met de universele schakelaar art. 5547 (voor 4 seinen) of digitaal door een adres in te stellen. Een sein met 3 of 4 lampen verreist voor handmatige bediening de universele schakelaar art. 5546 (2 seinen met 3 lampen) of 5545 (2 seinen met 4 lampen) of digitaal door een adres in te stellen.

- Station sein of blok sein: Indien geconfigureerd als een blok sein, reageert de module automatisch op de verzonden routestatus. Deze functie vereist bezetmeldingen met permanentcontacten. Per seinsectie zijn maximaal 2 bewaakte secties vereist. In deze bedrijfsmodus schakelt de module automatisch naar rijden als de volgende sectie als vrij wordt gemeld via de signaalbus. Als een van de twee secties bezet is zorgt de module ervoor dat de locomotief voor het sein stopt.

- Eigen voorsein of voorsein bij een hoofdsein: De Viessmann seinmodule bestuurt het hoofdsein en het bijbehorende voorsein of het voorsein van een volgend sein als het voorsein aan het hoofdsein is bevestigd. In het laatste geval wordt het voorsein bij het stoppen uitgeschakeld.

- Bij het stoppen voor een rood sein schakelt de module de stroom van de sectie uit of activeerd deze de remgenerator: Met een aangekoppelde treinbeinvloedingsrelais 5228 van Viessmann kan de module de locomotief automatisch laten stoppen. Dit kan door de stroom van het spoor vóór het signaal uit te schakelen of, in het geval van digitale systemen, net als in het echt door gebruik te maken van de automatische Viessmann remmodule Art. 5232 (voor Märklin-Motorola) of een remgenerator (voor NMRA-DCC). Dit maakt bloksectiecontrole mogelijk in zowel analoge als digitale modus.

- Gekoppeld signaal: In de configuratie van de seinmodule kan worden aangegeven of een sein alleen gebruikt kan worden als stopsein of dat deze enkel langzaam rijden kan weergeven. In dit geval heeft de module alleen de universele schakelaar art. 5547 of een digitaal adres nodig.

Bij het indrukken van meerdere toetsen gelijktijdig, zowel via handbediening als digitaal kijkt de Viessmann seinmodule altijd welke toets voorang heeft. In het geval van een rode toest voor stoppen zal deze altijd als eerste worden afgehandeld.
Meer informatie
Merk: Viessmann
Noviteit: Nee
Afmetingen: onbekend
Voorraad: In voorraad
Prijs: € 63,49
EAN: 4026602052243
Handleiding: Download PDF Viessmann 05224

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Viessmann VIE-05224?
E-mail direct de Viessmann specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Viessmann Regelmodule voor digitale / analoge lichtseinen 5224 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1456 reviews.