Noch H0 Toiletgebouw Honau 66103

€ 41,49
  • iDeal
  • vinkje Vanaf € 70,- bezorgen we uw bestelling gratis thuis.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
Op de Schwabische Bahn!

De "Echazbahn" leidt van Reutlingen naar Münsingen en werd in 1893 voltooid. Het was de eerste in Duitsland geopende standaardspoorlijn en tegelijkertijd het laatste spoorproject dat een eigen naam kreeg.

Centraal station "Honau" lag op een centraal punt: hier begon de steilste normaalspoor-tandradbaan van Duitsland tot Lichtenstein met een helling van 100 ‰. Er werden voornamelijk locomotieven van de serie 97.5 gebruikt. Na de Tweede Wereldoorlog speelde de lijn opnieuw een belangrijke rol in het goederenvervoer tot ze in 1953 werd gesloten. Omdat het zich volledig in het door Franse bezette deel van Württemberg bevond, konden militaire transporten worden uitgevoerd over de route naar het

militaire oefenterrein van Münsingen zonder door de Amerikaanse sector te hoeven rijden. Vanwege de enorme helling moesten goederentreinen, die op dat moment de BR 50, BR 52, BR 57.10 en zelden de BR 93.5 voorgeladen hadden, aan het einde van de trein een extra BR 97.5-locomotief gebruiken.

Architectonisch gezien is het stationsgebouw »Honau« met zijn twee uitbreidingen opmerkelijk: het hele station is gebouwd in Zwitserse chaletstijl en diende als prototype voor het station Württemberg III III of later IIIa.

Die De mooie schilddakconstructie en veel van de liefdevolle details op balken, houten bekleding en stelen waren exclusief gereserveerd voor het station "Honau" en werden om kostenbesparingen later niet in de standaardgebouwen aangebracht. Nadat de lijn halverwege de jaren vijftig werd gesloten, raakte het gebouw in verval tot het Förderverein Bahnhof Honau e. V. accepteerde het station vrijwillig in 2003. Sindsdien is er veel gebeurd en het gebouw straalt nu weer in »oude pracht«.

Opmerking: De set bestaat uit het hoofdgebouw en een aparte oprit. De Laser-Cut set wordt geleverd met gedetailleerde bouwinstructies en een geschikte Laser-Cut speciale lijm.

Vriendenvereniging Bahnhof Honau e. V.

Het Förderverein Bahnhof Honau e. V. vierde in 2018 zijn 15-jarig jubileum. De leden doen al jaren vrijwilligerswerk om het oorspronkelijke stationsgebouw te herbouwen en te onderhouden. In de loop van de tijd is een ruïne uitgegroeid tot een geweldige evenementenlocatie, waar vandaag weer feesten, kerstmarkten en vele andere evenementen plaatsvinden.

We willen ook speciaal de supportvereniging bedanken voor haar hulp bij de implementatie van dit model. Daarom doneren we een deel van de verkoopopbrengst om het model te behouden.

Meer informatie over het Förderverein Bahnhof Honau e. V. is te vinden op www.bahnhof-honau.de.

TOPPMODELL®

Het station "Honau" verscheen jaren geleden in het TOPPMODELL®-programma. Het hoofdgebouw en het toilethuis waren gebaseerd op dit model, maar zijn veel gemakkelijker te bouwen en hoeven niet speciaal te worden geverfd omdat de kleuren van de componenten zijn gebaseerd op het originele kleurenschema. Op bijzonder mooie wijze zijn zonweringen, balkconstructies, ramen, luiken en vele andere details gerealiseerd.

In de TOPPMODELL® Exclusive-serie verschijnen geselecteerde modellen op basis van echte modellen. Deze worden op een bijzonder realistische en gedetailleerde manier uitgevoerd. De combinatie van geselecteerde materialen en een zeer hoogwaardige kleur van sommige delen van de sets in Duitsland resulteren in modellen van topklasse, gewoon echt

»TOPPMODELLE®«.

Wat is een lasercut bouwpakket?
Met de nieuwe lasercut technologie is het mogelijk om natuurlijke materialen heel precies te snijden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan hout. Een ander veelgebruikt materiaal is natuurlijk karton. Veelal wordt het karton vooraf bedrukt met de juiste kleur alvorens het door de laser gesneden wordt. Waar een plastic bouwpakket vaak erg glanst, is dit bij dit lasercut bouwpakket niet het geval. U hoeft dus niet eerst het bouwpakket te verouderen met verf of was.

Voorkom een bron van ergernis
Voor het lijmen van dit bouwpakket heeft u een andere lijm nodig dan plasticlijm. Faller heeft hiervoor een speciale lasercutlijm ontwikkeld waarmee u de verschillende onderdelen perfect aan elkaar plakt. Tevens adviseer ik u om vooral een scherp en precies hobbymes te gebruiken.

Meer informatie
Merk: Noch
Schaal: H0 / 1:87
Noviteit: Nee
Gepatineerd model: Nee
Lasercut model: Ja
Afmetingen: onbekend
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 41,49
EAN: 4007246661039
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Noch N66103?
E-mail direct de Noch specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Noch H0 Toiletgebouw Honau 66103 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2022
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 950 reviews.