Noviteit
Direct geleverd, zodra beschikbaar.

Minitrix Stoomlocomotief serie 89.8 T16898

€ 283,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van Minitrix wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje Minitrix Noviteit: direct geleverd, zodra beschikbaar.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
Behuizing van gegoten zink

Stoomlocomotief serie 89.8

Model: locomotief met ingebouwde Digital-decoder voor gebruik met mfx en DCC. 3 assen aangedreven, warm witte LED koplampen wisselend met de rijrichting, digitaal schakelbaar, analoog werkend. Behuizing en steun van gegoten zink. Lengte over buffers 60 mm.

Voorbeeld: Tenderlocomotief 89 826 van de Deutsche Bundesbahn (DB) (voorheen K.Bay.Sts.B. type R 3/3). Wielopstelling Cn2t, bouwjaar vanaf 1898. Bedrijfstoestand vanaf 1959 (BD Nürnberg / Bw Ansbach).

Eenmalige serie.

King Steam en het Duitse economische wonder

Na de oprichting van de Bondsrepubliek beleefde de jonge Bundesbahn een indrukwekkende bloeitijd tijdens de economische hoogconjunctuur in de jaren vijftig en zestig. Hoewel de ontwikkeling van moderne diesel- en elektrische locomotieven toen al was begonnen, kon het stoompaard nog vele jaren niet meer ontbreken. Eind 1958 waren er nog zo'n 9.000 stoomlocomotieven, goed voor meer dan 60% van alle tractievoertuigkilometers. En niet alleen het personenvervoer bloeide, ook het goederenvervoer per spoor beleefde een onverwachte bloei. Bijna elke stad had een vrachtafhandelingsfaciliteit, er waren overal zijsporen voor vrachtklanten en zelfs kleine, vaak afgelegen treinstations waren als vrachttariefpunten te bereiken, lijnafsluitingen waren nauwelijks een optie. meestal onderhouden in drie ploegen in de talrijke spoorwegdepots. Dat was ook het geval in de remise Ansbach in Beieren, waar in 1961 nog 370 medewerkers zorgden voor 19 stoomlocomotieven en 19 verbrandingsmotoren. Zelfs veteranen uit de tijd van de Beierse Staatsspoorwegen, zoals de serie 89.8 (Beierse R 3/3) deden rangeerwerk in het station en reden op de zijlijnen naar Bechhofen en Windsbach. De krachtige maar trage 16 R 3/3 ging zelden op de route, maar deed eerder verbindingen in het stadsgebied. Van tijd tot tijd moesten ze de wendbare Pt 2/3 vervangen en dan begon de dienst vaak om 03.27 uur met de lokale goederentrein 8967 naar Bechhofen met een reistijd van twee uur over ongeveer 32 kilometer. In die tijd bestond zo'n lading meestal uit een bonte mengelmoes van goederenwagons van verschillende typen. We gingen toen terug met een passagierstrein gemaakt van oude twee-assige voertuigen en de oudere Beierse bracht de rest van de dag door met rangeren en overdrachtsritten. Tot het begin van de jaren zestig maakten dergelijke locomotieven en treinen in heel Duitsland nog deel uit van het dagelijkse leven en waren ze een klein maar fijn detail in het legendarische economische wonder. De nieuwe MINITRIX-set is een juweeltje op elke modelbaan van tijdperk III.

Minitrix komt jaarlijks met een scala aan nieuwe producten en modelspoor toebehoren. Deze noviteiten, ook wel nieuwigheden genoemd komen verspreid over het jaar op de markt. Alle Minitrix noviteiten worden jaarlijks in februari op de Nuerenbergse speelgoedbeurs gepresenteerd.

Bestel op tijd
Wilt u er zeker van zijn dat u de Minitrix Stoomlocomotief serie 89.8 T16898 als eerste in huis heeft, dan raden wij u aan om het bewuste artikel nu alvast te bestellen. Zodra het artikel in Nederland en Belgie leverbaar is sturen wij het direct naar u op.

Meer informatie
Railsysteem: 2-rail (DC)
Stroomsysteem: DC
Spoorwegmaatschappij: DB
Digitaal: Ja
Decoder interface: DCC
sound: Zonder sounddecoder
Lengte over de buffers: 122
Merk: Minitrix
Schaal: N / 1:160
Noviteit: Ja
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 283,99
EAN: 4028106168987
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de Minitrix T16898?
E-mail direct de Minitrix specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Minitrix Stoomlocomotief serie 89.8 T16898 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Anderen hebben ook gekeken naar
Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2024
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1456 reviews.