Esu Stoomlocomotief, H0, T18, 8404 Essen KPEV, groen, dubbele rookgenerator en rangeerkoppeling met sound 31182

€ 606,99
  • iDeal
  • vinkje Dit product van ESU wordt gratis thuis bezorgd.
  • vinkje binnen 60 dagen gratis retourneren.
  • vinkje Gratis ophalen bij 3.500+ ophaalpunten.
U kunt op de foto's zien dat onze T18 (BR78.0-5) er mooi uitziet en afhankelijk van het tijdperk verschillende lantaarns, voedingspompen, bedrading, cabinedaken en kolenkasten heeft. Wat je op de foto's misschien niet meteen herkent, is de cilinderstoom, een nieuwe functie voor ESU-stoomlocomotieven. Dit gebeurde in het prototype bij het uitblazen van condensaat. Omdat cilinderstoom niet in elke rijsituatie ontsnapt, zelfs niet bij het origineel, gedraagt ​​ons H0-model zich dienovereenkomstig. Uiteraard kunt u deze functie naar wens instellen, zoals u van ESU gewend bent. De op de foto zichtbare rook hoefde overigens niet met een beeldbewerkingsprogramma te worden verbeterd. Zelfs als sommige machines bij de DB waren uitgerust met een push-pull treinbesturing, het merendeel van de locomotieven stond altijd voor de trein, waardoor het noodzakelijk was de locomotief op het bestemmingsstation te verplaatsen. Daarom leveren wij onze modellen met digitaal op afstand bedienbare koppelingen. Deze werken met de ESU universele koppeling 41000, maar ook met de Märklin® korte koppeling, evenals in de handel verkrijgbare beugelkoppelingen. Zoals u van andere ESU-tractievoertuigen kent, kunnen veel voorbeeldgetrouwe lichtfuncties worden ingeschakeld. Dit is hoe u doorgaans manoeuvreert met slechts één koplamp aan beide uiteinden. In het donker ondersteunen de chassis- en cabineverlichting het H0-personeel bij het werk. De krachtige klokankermotor met vliegwiel werkt diep in het metalen frame en zorgt, getemd door de LokSound 5-decoder, voor soepele rijeigenschappen en voorbeeldgetrouwe tractie.

De door de locomotieffabriek Vulcan in Stettin ontwikkelde T18 komt terug op de wens van verschillende Pruisische spoorwegdirecties voor een tenderlocomotief die in voor- en achteruit minstens 90 km/u moet kunnen halen. De tussen 1912 en 1927 in 462 stuks door verschillende fabrikanten gebouwde T18 geldt als de meest succesvolle tenderlocomotief voor reizigerstreinen van de Landesbahn en werd tot 1972 door de Deutsche Reichsbahn DR en zelfs tot 1974 door de Deutsche Bundesbahn DB gebruikt. Het symmetrische chassis maakte het mogelijk om in beide richtingen even goede rijeigenschappen te hebben, en de tank, die in principe uit de G8 was gehaald, had zijn geschiktheid al bewezen bij de start van de productie van de T18. Met een vermogen van 1140 pk en een topsnelheid van 90 km/u, verhoogd naar 100 km/u vanaf de elfde geleverde machine, de locomotieven werden ook voor lichte sneltreinen ingezet. Kort na de Tweede Wereldoorlog hervatte de Deutsche Bundesbahn (Duitse Bundesbahnen) proeven met duwtreinen (push-pull-treinen) om de draaitijden van lokale treinen te verkorten. Hiervoor werden een aantal van de 424 locomotieven die bij de DB bleven, uitgerust met een indirecte push-pull treinbesturing van de firma Hagenuk. Bij het duwen van de trein zat de machinist in het stuurstandrijtuig en gaf de rijcommando's via het commandoapparaat door aan de stoker op de locomotief, die de rijregelaar bediende. Zodra de machinist begon te remmen, werd de regelaar automatisch gesloten door perslucht van de stuurstandauto. Later werd de push-pull-treinbesturing verwijderd uit de meeste 78.0-5's en werden de locomotieven opnieuw gebruikt voor lichte passagiers- en goederentreindiensten. Begin jaren zeventig bracht DB zijn Pruisen samen in Baden-Württemberg. Na de Tweede Wereldoorlog beschikte de Deutsche Reichsbahn van de DDR over 53 locomotieven uit de serie 78. Om het zicht van de chauffeur te verbeteren, werden sommige machines van het Stralsund-depot uitgerust met kleine windleiplaten.

Eigenschappen: Metalen chassis, frame, watertanks en rookkast
Universele elektronica met insteekslijper en schakelaar voor omschakeling tussen tweedraads- en middendraadbedrijf
Klokankermotor met vliegwiel
Twee antislipbanden om de tractie te vergroten
LokSound 5-decoder voor DCC-, Motorola®-, M4- en Selectrix®-werking
Onafhankelijke aanmelding door RailComPlus® bij daarvoor ingerichte DCC-centra
Onafhankelijke registratie bij Märklin® mfx-centra
PowerPack-opslagcondensator voor ononderbroken stroomvoorziening
Geklokte dubbele rookgenerator voor sensorgestuurde rookontwikkeling en cilinderstoom synchroon met de LokSound
Dubbele luidspreker met grote geluidscapsule voor maximaal geluidsgenot
Digitale op afstand bedienbare koppelingen
onderstel verlichting
lente buffer
metalen wielen
Geëtste borden voor zelfmontage zijn inbegrepen
Pipet voor het vullen van de rookgenerator wordt meegeleverd
Minimale straal 360 mm
Lengte over buffers = 170,1 mm

Meer informatie
Railsysteem: 2-rail (DC)
Digitaal: Ja
Decoder interface: onbekend
sound: Met sounddecoder
Lengte over de buffers: 170.1
Minimale radius: R1
Merk: ESU
Schaal: H0 / 1:87
Noviteit: Nee
Voorraad: Niet in voorraad
Prijs: € 606,99
EAN: 4044645311820
Handleiding: Niet beschikbaar

Bel de specialistHeeft u een vraag over de ESU E31182?
E-mail direct de ESU specialist.

Of bel onze klantenservice. We zijn bereikbaar van
maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

+31 (0)85-201 9726

BezorgingKunt u niet wachten totdat de Esu Stoomlocomotief, H0, T18, 8404 Essen KPEV, groen, dubbele rookgenerator en rangeerkoppeling met sound 31182 bij u is bezorgd? Na uw bestelling gaan we direct aan de slag. Levering is bij producten in voorraad vaak al de volgende dag. Bij elk product hebben wij de actuele levertijd aangegeven voor zowel Nederland als België.

Bestelt u meerdere producten met verschillende levertijden dan geldt altijd de langste levertijd zodat wij uw gehele bestelling in een keer kunnen versturen. Heeft u een product eerder nodig dan kunt u altijd twee aparte bestellingen maken.

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste beoordeling over dit product

Modelspoorgigant is onderdeel van Van Berkel Webshops | KVK: 53406273 | BTW: NL002193114B92 / BE0762960329 | Copyright © 2022
De waardering van www.modelspoorgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1221 reviews.