Noviteiten 2019

Hete wasbeurtBusch noviteiten 2019
Zoals u van Busch gewend bent ligt de nadruk weer op leuke en vooral kleine scenes. Scenes waarmee u uw modelspoorbaan perfect kunt verlevendigen. Naast de uitbreiding van de standaard thema’s zoals rondom het spoor en diverse gebouwen voor het dorp en de stad richt Busch zich dit jaar op een aantal specifieke thema’s.

Deze specifieke thema’s zitten altijd boordevol ludieke en realistische scenes. Dit jaar kunt u onder andere een autoshow met diverse toebehoren verwachten waaronder de niet te missen auto wassende dames in bikini. Andere thema’s zijn de cyclus van het water en Energie.Miniscenes
De miniscenes van Busch zijn altijd net op het randje maar sowieso een feest der herkenning uit de realiteit. Vaak bevatten de scenes minimaal een bijpassend figuur. Hoogtepunten van dit jaar zijn de scenes rondom de autoshow met de miniscene olie wissel en lege tank. Andere miniscenes spelen zich ook voornamelijk af, op en rondom de weg. Voorbeelden hiervan zijn de twee flitsende politieagenten maar ook de foutgeparkeerde wagen met wielklem.


Busch voetgangerstunnelRondom het spoor
Ook rondom het spoor is er weer voldoende nieuws te melden. Busch komt dit jaar met twee nieuwe lasercut stations en een voetgangerstunnel. Deze voetgangerstunnel is perfect voor de liefhebber van realistische perrons. Met een inbouwdiepte van 40 mm en twee spiegels creëert u een niet van echt te onderscheiden voetgangerstunnel.


USA
Voor de liefhebbers van Amerikaanse modelspoorbanen is er goed nieuws. Dit jaar zal dit thema met maar liefst 6 nieuwe producten worden uitgebreid. Vooral het Amerikaanse Motel en de brandweerkazerne zijn zeker het bekijken waard. Net zoals de meeste bouwpakketten van Busch zijn ook deze vervaardigd door de nieuwe lasercut technologie. De bouwpakketten bevatten naast karton vaak diverse echte houten onderdelen.


WaterkrachtcentraleThema: De Cyclus van het water
Dit thema wordt naast diverse toebehoren uitgebeeld door een art nouveau waterkrachtcentrale uit de regio Allgau. Deze waterkrachtcentrale is gehuisvest in een industrieel gebouw welke door haar compacte afmetingen ideaal is voor modelspoor. Overigens is deze waterkrachtcentrale er een met een belangrijke betekenis voor het Duitse spoor. Het is namelijk de oudste nog bestaande centrale die het Duitse spoor van stroom voorziet.

Naast de waterkrachtcentrale kunt u dit jaar ook een waterzuiveringsinstallatie, een waterbergingsgebouw en diverse andere bijpassende toebehoren verwachten.
 

Maak een keuze uit een van de categorieën