Noviteiten 2018

Busch 60 jarig jubileummodel

Busch bestaat 60 jaar
Dit jaar bestaat de Duitse modelspoorfirma Busch 60 jaar en dat wordt in 2018 met meer dan 150 noviteiten zeer groots gevierd. Groots met een grote “G”, want een van die noviteiten is  zeer uniek te noemen. Busch komt namelijk met een replica in schaal H0 van de Ford mustang in 14-karaats goud. Wie dit unieke model in de vitrine wilt hebben staan moet wel diep in de buidel tasten, want het model kost toch al bijna een slordige € 4000.

Gelukkig is dit ook meteen veruit het duurste model van het jaar. Alle andere modellen en Busch bouwpakketten zijn gelukkig, zoals u van Busch gewend bent ook dit jaar weer goed betaalbaar. Dat Busch uitblinkt in kleine en grappige details blijkt wel uit het scala aan nieuwe miniaturen die in Nürnberg voor 2018 zijn gepresenteerd.

Naast de vaste thema’s zoals veldspoor, het dorp en rondom het spoor richt Busch zich dit jaar weer ook op een aantal leuke kleinere thema’s zoals wegwerkzaamheden, hout & bosbouw, tuincentrum en rondom de manege. Voor deze thema’s heeft Busch een uitgebreid aantal toebehoren ontwikkeld waarmee u weer unieke scenes kunt maken op de modelspoorbaan. Deze noviteiten zijn over het algemeen rijkelijk gedetailleerd en geven vaak wat extra jeu of humor aan een scene.

Busch wegwerkzaamhedenBusch wegwerkzaamheden
Het thema wegwerkzaamheden is een van de thema’s waarbij Busch een zeer groot aantal modellen en bouwpakketten heeft ontwikkeld. Waar er bij de meeste modelspoormerken enkel een simpel scenario kan worden gemaakt zorgt Busch ervoor dat dit aanbod nu compleet is. Niet alleen zijn er diverse toebehoren zoals hekwerken, shovel toebehoren en een stroomaggregaat toegevoegd aan het assortiment. Ook kunt u nu putten uit een tal van machines welke vaak in overvloed op een bouwplaats te zien zijn. U moet denken aan een trilmachine, teerkoker, asfaltwals en zelfs een bouwkeet met voertuig. Aan het in goede banen leiden van het verkeer heeft Busch ook gedacht, dankzij de echt werkende mobiele verkeerslichten set.

Het thema Hout & bosbouw
Een van de andere nieuwe thema’s dit jaar is het thema hout & bosbouw. Het grootste model in dit thema is de houtzagerij, compleet met diverse toebehoren zoals houten balken, boomstammen en meer. Zoals u van Busch gewend bent is dit model daarnaast perfect uit te breiden met een houtopslagplaats, kleine toebehoren zoals houtbewerking machines en bijpassend veldspoor locomotief met wagons.

Voor diegene die niet genoeg kan krijgen van het bos thema heeft Busch nog een aantal gimmicks voor u in petto. Wat dacht u van een schattig heksenhuisje met echt vliegende heks compleet met heksenketel die groen en rood oplicht. Of een echt varende politieboot met duikers erop die zoeken naar iets in het water.

ManegeManege en tuincentrum
Wat minder uitgebreid maar daarom niet minder leuk zijn de Busch tuincentrum en manege toebehoren. Voor beide thema’s komt Busch in 2018 met een aantal leuke sets zoals de wedstrijd paardenbak compleet met tribune, scheidsrechters huisje en andere toebehoren. Of het tuincentrum welke compleet is ingericht met diverse leuke en schattige details. De kassen die dienen als tuincentrum zijn daarnaast naar wens uit te breiden met meerdere bouwpakketten. Ook aan diverse tuincentrumtoebehoren en bomen en planten is gedacht.

Rondom het spoor
In het middelpunt van dit thema staat dit jaar het nieuwe station Ilfeld uit de regio Harz (DE). Naast het stationsgebouw brengt Busch ook twee bijpassende modellen uit zoals het wachthuisje en de goederenloods. Alle drie de modellen zijn uitgevoerd in de typische vakwerkbouwstijl.

Het Veldspoor thema is uitgebreid met nieuwe varianten stoom en diesellocomotief. Bijzonder noemenswaardig is de stoomlocomotief Deceauville tpe 3 met echt werkende koplamp. De kleine bekolingsintallatie met waterkraan is geschikt voor H0 smalspoor.

Het dorp
Ook in 2018 komt Busch weer met een aantal interessante nieuwe bouwpakketten voor het dorp thema. Wederom zijn alle Busch bouwpakketten een replica van een echt bestaand gebouw. Dit jaar hebben de diverse bouwwerken zoals schuren en huizen uit het openluchtmuseum Hessenpark (DE) hiervoor model gestaan. Het zijn dus met name modellen die prima passen in het eerste of tweede tijdperk.

Kibri Aral TankstationNoviteiten van Kibri en Vollmer.
Sinds zowel Kibri als Vollmer onderdeel zijn van de firma Viessmann komen er elk jaar slechts een beperkt aantal nieuwe modellen op de markt.

De H0 highlight van het jaar bij Kibri is de moderne kiosk met verlichting en binnen interieur. Deze kiosk is een voorloper op wat komen gaat, namelijk het moderne en verlichte busstation. Dit langverwachte en reeds meerdere malen gepresenteerde busstation verwacht Kibri overigens in 2019 eindelijk op de markt te kunnen brengen. Een ander noemenswaardig model is het Aral tankstation welke ook is voorzien van realistische ledverlichting.

Vollmer breidt dit jaar haar assortiment uit met een oorlogsmonument ter gedachtenis aan zowel de eerste wereld als de tweede wereldoorlog. Een zeer realistisch gemaakt monument welke eigenlijk op een typisch Duits plein niet mag ontbreken.

Bekijk alle 2018 noviteiten van Busch, Kibri en Vollmer:


Maak een keuze uit een van de categorieën