Vanwege grote drukte bij PostNL kan het zijn dat de bezorging van uw bestelling langer duurt . Lees hier meer.
 1. De beste oplossing voor het verlichten van uw modelspoor perrons

  De beste oplossing voor het verlichten van uw modelspoor perrons

  Perronverlichting in het Nederlandse voorbeeld

  Zo het perron op uw modelspoorbaan staat… U vraagt zich nu vast af hoe dit perron nu het beste verlicht kan worden. Goed nieuws, u bent niet de enige die zich dit afvraagt. Regelmatig krijgen we de vraag waarmee de perrons van Kibri, Faller of Vollmer nu het beste verlicht kunnen worden. Daarom deze week de modelspoorvraag, hoe verlicht ik mijn perrons.

  Allereerst is het altijd goed om te kijken naar de realiteit. Hoe worden de perrons in Nederland en Duitsland bijvoorbeeld verlicht. Ook goed is om te kijken naar het tijdperk. De verlichting op de perrons was gedurende begin vorige eeuw heel anders dan tegenwoordig.

  Read more
 2. De Faller verlichting sets

  Faller verlichting setsMet Faller is het mogelijk om echte sfeerverlichting te plaatsen op uw modelspoorbaan. Kort geleden hebben we onze verlichtingsets van Faller uitgebreid met nog meer mogelijkheden om de realiteit te naderen op het gebied van verlichting.

  U vindt bij ons nu ook de tv verlichting om een tv in een woonhuis na te bootsen d.m.v. het flakkeren van de tv. Tevens hebben we ook de

  Read more
 3. Vastplakken van led lampjes

  led verlichting

  Soms wil een led lampje van faller niet goed blijven plakken.
  Dit is op een simpele manier te verhelpen.

  Schuur het plekje waar het lampje moet komen licht met fijn schuur papier. Maak het vervolgens goed schoon.

  Houtlijm

  Als het droog is doe er dan 1 drup houtlijm op de plek. Vervolgens leg je het led lampje met de kleef kant op het drupje hout lijm. Druk het zachtjes iets aan en laat het dan ongeveer 2 uur goed drogen.

  Bij mij heeft het goed gewerkt,en bij het weg halen voor zichtig met een mesje achter de lijm laag. Dan blijft er geen lijm meer achter op het onderdeel.

  Read more
 4. wat zijn de standaardkleuren voor het bekabelen van je modelspoorbaan

  Bekabelen van je modelspoorbaan

  Regelmatig krijgen we de vraag of er standaardkleuren zijn voor het bekabelen van je modelspoorbaan. Het antwoord hierop is ja, er zijn ooit in een ver verleden officiele NEM normen gemaakt met betrekking tot de kleuren van modelspoorstroomdraad. Of je dit officiele kleureschema aan moet aanhouden is natuurlijk de vraag, maar het maakt het terugzoeken bij grote modelspoorbanen wel een stuk eenvoudiger. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een eigen kleurenschema aanmaken echter de ervaring leert om hier dan wel consequent mee om te gaan zodat je eenvoudig onder je baan ziet welke stroomdraad waarvoor is.

  Het officiele kleurenschema

  Voor de volledigheid hebben we uiteraard hier het officiele kleurenschema staan, De firma

  Read more
 5. Busch heeft een zeer grote collectie met zeer gedetailleerde straatverlichting zoals straatlantaarns etc.

  Busch straatverlichtingGaat u echt in detail met uw modelspoorbaan dan kan uiteraard verlichting op uw modelspoorbaan of diorama niet ontbreken. Busch heeft al jaar en dag een zeer grote collectie aan straatverlichting, verlichtingsokkels voor huizen etc.

  De verlichting van Busch is zeer gedetailleerd en voorzien van details. Alle verlichtingen zijn voorzien van kleine miniatuur lampjes die gewoon aangesloten kunnen worden op uw 12/16V transformator. Daarnaast hoeft u de verschillende straatlantaarns niet in elkaar te zetten. Busch levert deze in een mooie verpakking geheel voorzien van aansluitmateriaal.

  DE STRAATLANTAARNS VAN BUSCH HEBBEN EEN LANGE LEVENSDUUR.

  Dankzij de ledverlichting in de straatlantaarnpalen van Busch hebben deze een zeer la

  Read more