Vanwege grote drukte bij PostNL kan het zijn dat de bezorging van uw bestelling langer duurt . Lees hier meer.
 1. Keerlus probleem oplossen met Uhlenbrock

  Keerlus probleem oplossen met Uhlenbrock

  De rijder van tweerail zal zijn hoofd er al meerdere keren over gebroken hebben. Het keerlus probleem. Helaas is hier niet altijd een eenvoudige oplossing voor. Je creëert namelijk simpel gezegd kortsluiting. Gelukkig rijden de meeste van ons tegenwoordig digitaal en is hier een handige oplossing voor bedacht.

  Read more
 2. Alternatief voor de Intellibox Basic

  Alternatief voor de Intellibox Basic.

  Daisy II handregelaarDe Intellibox Basic is sinds halverwege 2019 niet meer leverbaar. Al jaren had Uhlenbrock naast de Intellibox II ook een basis variant, de Intellibox Basic. Deze Intellibox basic had dezelfde rijeigenschappen als de Intellibox II. Het grote verschil tussen beide is de hoeveelheid aan te sluiten randapparatuur, knoppen en geautomatiseerde functies. Voor de modelspoorliefhebber die op een simpele manier digitaal wilt rijden was de Intellibox basic zeer geschikt.

  Read more
 3. Uw modelspoorbaan zonder pc automatiseren met LISSY van Uhlenbrock

  LISSY van UhlenbrockVraagt u zich ook weleens af waar de locomotief zich nu bevindt op uw baan?
  U bent niet de enige, bij het manueel aansturen is dit een veelgehoorde vraag. Op kleine en overzichtelijke banen is deze vraag natuurlijk snel beantwoord. Maar wat als u baan groter is of als u beschikt over een aantal schaduwsporen, dan wordt deze vraag beantwoorden al een stuk lastiger.

  Gelukkig is er een oplossing, en nee u heeft er geen computer voor nodig. Uhlenbrock heeft namelijk het LISSY-systeem op de markt gebracht. Bij dit systeem heeft elke locomotief op uw baan een zender die communiceert met diverse strategisch geplaatste ontvangers op het spoor. Zodoende weet u dus altijd waar uw locomotief zich bevindt.

  Op deze manier kunt u met LISSY uw modelspoorbaan verdelen in b

  Read more
 4. Welke extra opties wil ik op mijn decoder hebben?

  welke functies wil ik hebben?Dit vond ik uiteindelijk de leukste vraag bij het uitkiezen van een decoder. Want nu kon ik eindelijk iets zelf bepalen, ik wilde mijn besturing natuurlijk zo realistisch mogelijk hebben. Al snel kwam ik erachter dat ik de keuze had uit de hoeveelheid snelheidstappen, lastregeling, een rangeerfunctie, het gebruik van realistisch op en afremmen en de keuze voor extra uitgangen voor bijvoorbeeld SUSI of LISSY. In het begin heb ik veel gelezen om te voorkomen dat ik de verkeerde decoder zou kiezen. Daarom heb ik voor u op deze pagina alle functiemogelijkheden van de meeste digitale Uhlenbrock decoders op een rij gezet.

  Licht en functie uitgangen
  De meeste digitale decoders hebben vaak nog extra uitgangen voor het aansturen van verlichting en andere functies. De functies kunt u aans

  Read more
 5. Wat is het verschil tussen een locdecoder en een functiedecoder

  functiedecoderToen ik net startte met het verkennen van de mogelijkheden om mijn nieuwe modelspoorbaan te digitaliseren kwam ik al snel terecht bij de decoders voor mijn locomotieven. Want welke decoder had ik nu precies nodig. Er bleken verschillende decoders te zijn waaronder de locdecoder en de functiedecoder. Om de vraag te beantwoorden wat nu het verschil is tussen locdecoders en functiedecoders is het van belang om eerst te weten wat een digitale decoder nu precies doet. 

  Wat zijn digitale modelspoor decoders?

  Digitale modelspoordecoders zijn elektronische bouwstenen voor de locomotief. Deze digitale decoders zetten het digitale signaal om naar bruikbare signalen voor de locomotief. De signalen lopen vanuit de digitale centrale zoals bijvoorbeeld de Intellibox via het s

  Read more
 6. Welke digitale decoder heeft u nodig voor uw loc?

  Uhlenbrock decoders

  Verschillende merken en protocollen maken het uitzoeken van de juiste digitale decoder lastig. Daarnaast is de digitale modelspoorwereld groot. Verschillende merken zoals Marklin, Selectrix, Fleischmann hebben hun eigen protocol en er zijn verschillende lostaande protocollen zoals Motorolla en DCC. Daarom is het soms lastig om wegwijs te worden in de digitale modelspoorwereld. Op Modelspoorgigant bieden we de volledige collectie aan van Uhlenbrock welke eigenlijk alle formaten en protocollen combineert en aanstuurt vanuit een centrale, de Intellbox.

  In het kort kunt u het eigenlijk zo zien, het maakt niet uit van welk merk de decoder is in uw loc de Intellibox stuurt m aan. Daar

  Read more
 7. Welk type motor heeft mijn loc?

  schijfcollector-motor

  Zelf ben ik redelijk technisch maar als u mij vraagt welk type motor er in mijn locomotief zit moet ik helaas het antwoord schuldig blijven. Na uren zoeken en afbeeldingen vergelijken met mijn modeltrein vond ik uiteindelijk het type motor van mijn locomotief. Het verbaasde me dan ook dat er geen pagina te vinden was waarop de meest gangbare motoren met plaatje op te zien waren. Om deze rede heb ik dan ook op deze pagina een korte uitleg staan over de verschillende modeltrein motoren met afbeeldingen. 

  De Allstrommotor 

  De vroegere 3-rail wisselstroom locomotieven waren vaak voorzien van universele motoren, in het Duits Allstrommotoren. Deze hadden trommel of schijfcollectormotoren. Ombouwen van deze oudere locomotieven naar digitaal is vaa

  Read more
 8. Hoe werkt de Intellibox 2 van Uhlenbrock

  De intellibox 2 uitgelegdDenkt u erover na om de Intellibox II te kopen? Dan bent u vast benieuwd hoe de intellibox 2 werkt. Met de aanschaf van de Intellibox 2 heeft u niet enkel een digitale centrale tot uw beschikking. De Intellibox bevat daarnaast ook nog eens een Booster, rijregelaar, toetsenbord, feedback monitor, rijbaanbesturing, modelklok en LISSY met de Direct Drive functie. De geïntegreerde infrarood ontvanger maakt het mogelijk om uw modeltreinen direct te besturen met de IRIS-afstandsbediening.

  Voor het communiceren met alle digitale randapparatuur maakt de Intellibox gebruik van LocoNet. Met LocoNet is de gegevensoverdracht veilig en snel en kunnen alle accessoires eenvoudig op het systeem worden aangesloten. De aansluiting van het individuele locomotief besturingssys

  Read more