PIKO Expert loc met een verhaal

Piko ACTS V60Bent u ook een liefhebber van realistische locs met een verhaal? In april 2020 hebben we van PIKO deze vrachtloc van de Nederlandse ACTS binnen gekregen.

Deze typische diesellocomotief is perfect voor tijdperk 5 of 6 banen en kan prima ingezet worden voor zowel rangeeracties als vrachtvervoer.

Bestemd voor de Deutsche Reichsbahn
In 1959 rolde bij de firma Karl Marx uit Babelsberg het eerste prototype van de V60 van de band. Dit prototype was speciaal ontwikkeld voor de toenmalige Deutsche Reischbahn.

Deze 6004 is eind jaren 70 gebouwd en via diverse omzwervingen uiteindelijk met deze nummering bij de vrachtvervoerder Afzet Container Transport Systeem terecht gekomen.

Analoog
Als voormalige locomotief uit Oost Duitsland is het niet vreemd dat Piko ervoor kiest om juist de V60 uit te brengen met een exemplaar voor de Nederlandse markt. De locomotief is analoog maar voorzien van een 8 polige interface. Met de PIKO smartdecoder 56403 is deze voor net geen 40 euro eenvoudig te digitaliseren.

Sound
Om uw nieuwe loc nog realistischer te maken is de keuze voor geluid snel gemaakt. Gelukkig is dit na het digitaliseren eenvoudig mogelijk met de PIKO soundmodule met luidspreker 56320.

Ook voor de Märklin rijders is er goed nieuws. Deze Piko Loc heeft naast een gelijkstroom model ook een wisselstroom uitgave met sleper voor de Märklin baan.