Onderhoud aan het Faller Car SystemOnderhoud van uw modelspoorbaan

Met de kerstvakantie in het vooruitzicht zijn uw plannen voor de komende twee weken hoogstwaarschijnlijk al gemaakt. Na de drukte van de kerstdagen zal er ongetwijfeld tijd zijn voor uw modelspoorbaan. Ideaal om het broodnodige onderhoud eens uit te voeren.

Wij als Fallerstore geven graag wat tips waar u tijdens dit onderhoud aan moet denken. Want niet alleen uw locomotief heeft af en toe wat extra aandacht nodig. Ook alle gemotoriseerde bouwpakketten en de voertuigen van het Car System moeten onderhouden worden.

Onderhoud zelf doen

Gelukkig hoeft u voor dit onderhoud geen dure monteur in te huren. Dit onderhoud kunt u namelijk gewoon zelf. Vaak is schoonmaken en een beetje olie of vet al voldoende om weer een jaar vooruit te kunnen. Raadpleeg voor het juiste onderhoud altijd eerst de handleiding van het desbetreffende product.

Wat heb ik nodig?

Een kleine schroevendraaier, kwastje en pincet is vaak voldoende als gereedschap. Als smeermiddel adviseer ik om zowel de teflon als de olie van Faller te gebruiken. Net zoals bij de lijm bevatten deze tube’s ook een zeer handige spuitnaald. Hierdoor kunt u alles zeer eenvoudig doseren.

Onderhoud aan de kermisattracties van Faller.

Als u de kermisattracties regelmatig gebruikt is onderhoud ongeveer een keer per jaar nodig. Controleer allereerst het motorhuis van de attractie op stof en andere rommel. Met een droog kwastje maakt u dit eenvoudig schoon. Na het schoonmaken controleert u de tandwieltjes op voldoende smeermiddel. Indien nodig kunt u een klein beetje toevoegen. Dit doet u op dezelfde plekken zoals in de bouwhandleiding is aangegeven.

Als smeermiddel voor de Faller kermisattracties raden we u de 170788 aan (teflon)

LET OP: Zeer belangrijke vuistregel is om vooral niet te veel te gebruiken. 1 druppel smeermiddel op 1 of 2 tandwielen is echt meer dan voldoende.


Hoe onderhoud ik de Faller motor 180629

Ook de bekende gele Faller motor bevat in haar huis diverse kleine tandwieltjes. Met deze tandwieltjes kunt u eenvoudig de snelheid van de draaiende motor aanpassen.

Onderhoud van deze motor is zeer eenvoudig. Na het openen controleert u de inhoud op stof. Indien nodig dit met een droog kwastje schoonmaken. Na het schoonmaken voorziet u de radartjes van een heel klein beetje olie op de radartjes. Let op 1 druppel per 2 radartjes is meer dan voldoende. Controleer alvorens u begint eerst de handleiding van de 180629.

Als smeermiddel voor de Faller motor raden we u de Faller 170489 (olie) aan.

Wat voor onderhoud heeft het Faller Car System nodig?

Naast dat het verstandig is om uw baan regelmatig stofvrij te maken heeft ook uw Car system voertuig onderhoud nodig. Allereerst is het belangrijk om schoon te maken. Schoonmaken kunt u het beste doen door de kap van het voertuig af te halen. Bij kleine voertuigen moet u vaak eerst de gril van de bumper halen alvorens u de kap open kunt klikken.

Nadat u alles met een droge kwast goed schoon heeft gemaakt is het tijd om te smeren. Smeren doet u met de Faller 170788 (teflon). U dient zowel het wormwiel van de motor als de radar van de achteras te smeren. Dit doet u met 1 druppel smeermiddel op de drie aangegeven rode punten hieronder.

Belangrijk
Ik kan niet genoeg benadrukken dat het absoluut niet verstandig is om te veel smeermiddel te gebruiken. U heeft echt maar een heel klein beetje nodig. Een nadeel van te veel smeermiddel is namelijk dat het de prestaties eerder verslechterd dan verbeterd. Olie trekt namelijk heel veel vuil en stof aan.