1. Digitaal rijden geschikt voor iedereen

  Eindelijk van analoog naar digitaal zonder grote aanpassingen.

  Games On Track

  U heeft er vast wel eens over nagedacht om uw analoge baan om te bouwen naar digitaal. Vaak zal de hoeveelheid techniek en ingewikkelde termen u hiervan weerhouden. We hebben het dan nog niet eens over de kosten en de noodzaak om een groot gedeelte van uw spoorplan aan te passen.

  Computer gestuurd rijden is te ingewikkeld.

  Mocht u dat er allemaal wel voor over hebben dan wilt u waarschijnlijk computer gestuurd gaan rijden. Voor wie dit wel eens bekeken heeft weet dat dit nog niet zo eenvoudig is. De diverse software pakketten zoals Koploper en I-train zijn niet zo gebruiksvriendelijk. Op de verschillende forums zijn diverse verhalen te vinden waarvan de moed je in de schoenen zakt.

  Read more
 2. Hoe maak ik echte bergen op mijn modelspoorbaan?

  Noch rots mallen

  Bent u ook een liefhebber van realistische bergpartijen op uw baan? U bent er dan vast wel achter gekomen dat dit nog best ingewikkeld is. Ongetwijfeld bent u al aan de slag gegaan met papier-maché of zelfs al met dun gaas en gips. Nadat het gips of papier-maché gedroogd is heeft u wel de contouren van een berg maar mist er toch hier en daar wat realistische details. In het echt is een berg namelijk nooit glooiend. Er steken altijd wel rotsen en rotspartijen uit. Nu is het natuurlijk altijd mogelijk om met verf deze rotspartijen na te bootsen. Toch kun je met zelfs de fijnste kwast niet de structuur van rotsen namaken.

  Read more
 3. De Faller adventskalender voor de modelspoorfan

  De Faller adventskalender voor de modelspoorfan

  Heeft u de eerste adventskalenders al in de winkel zien liggen? Nu de dagen korter worden en de temperatuur ook steeds meer richting het vriespunt daalt komt de kerst steeds dichterbij.

  Read more
 4. De beste oplossing voor het verlichten van uw modelspoor perrons

  De beste oplossing voor het verlichten van uw modelspoor perrons

  Perronverlichting in het Nederlandse voorbeeld

  Zo het perron op uw modelspoorbaan staat… U vraagt zich nu vast af hoe dit perron nu het beste verlicht kan worden. Goed nieuws, u bent niet de enige die zich dit afvraagt. Regelmatig krijgen we de vraag waarmee de perrons van Kibri, Faller of Vollmer nu het beste verlicht kunnen worden. Daarom deze week de modelspoorvraag, hoe verlicht ik mijn perrons.

  Allereerst is het altijd goed om te kijken naar de realiteit. Hoe worden de perrons in Nederland en Duitsland bijvoorbeeld verlicht. Ook goed is om te kijken naar het tijdperk. De verlichting op de perrons was gedurende begin vorige eeuw heel anders dan tegenwoordig.

  Read more
 5. Leuke modelspoor scenery ideeen

  Leuke modelspoor scenery ideeen

  Af en toe is het lastig om inspiratie te krijgen voor uw modelspoorbaan. Wij van modelspoorgigant zien dagelijks vele foto's van schitterende modelspoorbanen. Daarnaast krijgen we altijd een hoop vragen en tips om uw modelspoorbaan te voorzien van de mooiste scenery. Om u dus te helpen hebben we op deze pagina's een aantal modelspoor scenery tips voor u uiteen gezet.

  Breng beweging op uw modelspoorbaan

  Beweging op uw modelspoorbaan blijft een van de leukste scenery om meer realiteit in miniatuur te krijgen. Beweging is eenvoudig te realiseren me

  Read more
 6. betekenis van de diverse Busch seinen

  Busch hoofdsein

  Om er voor te zorgen dat u de juiste seinen van Busch aanschaft is het uiteraard van belang dat u eerst weet hoe de seinen werken en welk soort sein u voor welke situatie nodig heeft.
  Busch heeft in de loop der jaren een groot aantal verschillende seinen ontwikkeld die met name een kopie zijn van de bestaande Duitse seinen vanaf 1984.

  De verschillende soorten seinen

  Duitsland kent een aantal seinsoorten. Wij zullen hieronder een korte uitleg geven per soort sein.

  Read more
 7. Handige accessoires voor uw modelspoorbaan

  Handige modelspoor accessoires

  Een locomotief en rails is 1 maar daarnaast heeft u nog zeker een aantal andere accessoires nodig voor uw modelspoorbaan. Zeker als u ook uw modelspoorbaan gaat aankleden met allerhande scenery dan zijn onze tips zeker de moeite waard. Om u dus hierbij te helpen hebben we een aantal handige modelspoor accessoires voor u op een rij gezet.

  Transformator

  Zonder een transformator, zeg maar de stroomvoorziening voor uw modelspoorbaan gebeurd er natuurlijk niks. Naast een tranformator voor het aansturen van uw locomotieven heeft u ook een transformator nodig voor uw verlichting, seinen, wissels e.d. Faller heeft hiervoor een speciale transformator beschikbaar met een groot vermogen. Met deze transformator schakelt u een

  Read more
 8. Modelspoor tijdperken uitgelicht

  Afbeeldingden tijdperk 5Modelspoor tijdperken zijn een handige tool om uw scenery van uw modelspoorbaan te bepalen. De verschillende modelspoor tijdperken worden namelijk door de meeste fabrikanten gewoon aangegeven bij het product. Op deze manier kunt u dus zeer goed een collectie aan gebouwen, scenery en locs samenstellen voor een bepaald tijdperk.

  Het is enkel aan u om te bepalen welk modelspoor tijdperk er op uw modelspoorbaan komt. Uiteraard heeft elk tijdperk haar voor en nadelen dus is het meer dan enkel uw smaak en voorliefde voor een bepaald tijdperk. Daarnaast kunt u met de keuze voor een bepaald modelspoor tijdperk echt een modelspoorbaan maken die klopt. U krijgt dan in elk geval geen opmerkingen van bezoekers wat een stoomlocomotief nu precies doe

  Read more
 9. Modelspoor brug maken

  Faller BietschtalbrugBegint u met de bouw van uw modelspoorbaan dan zal ergens in dit proces de vraag komen of u ook bruggen wilt toevoegen aan uw modelspoorbaan. Dit antwoord is waarschijnlijk ja omdat in de realiteit de spoortracés ook veelal zijn voorzien van diverse soorten bruggen.

  Toch is er verschil want als u een modelspoorbaan maakt in de bergen van Zwitserland zult u een ander soort brug nodig hebben dan op een Nederlands modelspoorlandschap.

  Het maken van bruggen in een berglandschap scenery

  Als uw modelspoorbaan scenery een berglandschap uitbeeld dan is er een grote kans dat u bepaalde delen van uw modelspoor wilt overbruggen.

  Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor een soort modelspoor brug u graag wilt toevoegen aan uw modelspoorbaan. Anders

  Read more
 10. Spooroverweg knipperlichten van Busch

  Busch AKI Nederlands overweglichtWist u dat de firma Busch een aantal zeer interessante knipperlichtsets heeft voor het maken van realistische spoorwegovergangen? Deze knipperlichtsets van Busch zijn zeer goed nagemaakt naar de originele modellen. Niet alleen alle kleine details zijn exact hetzelfde ook werkt de installatie net zoals in de realiteit.

  Verschillende knipperlichten voor verschillende modelspoorlanden.

  Elk land kent zo zijn eigen spoorwegsysteem met de daarbij behorende seinen maar ook dus knipperlichten voor de spoorwegovergangen. Busch heeft er voor gezorgd dat alle grote modelspoorlanden vertegenwoordigd zijn. Zo vind u in de collectie van Busch de typische Nederlandse, Belgische, Amerikaanse en Duitse spoorwegovergangverlich

  Read more