PIKO ICE 4e generatieHet vlaggenschip van de Deutsche Bahn, de ICE 4 nu ook in schaal H0 bij PIKO

Bent u op zoek naar een modelspoorwinkel die de ICE 4 verkoopt? Goed nieuws, wij hebben de PIKO ICE 4 van de Deutsche Bahn in de verkoop. De PIKO ICE 4 DB AG in schaal H0 is het hoogtepunt van dit modelspoorjaar voor de firma PIKO.

Deze geheel op schaal uitgevoerde ICE 4 modeltrein valt met name op door het fijne lakwerk en de realistische bedrukking van de verschillende teksten. De afneembare frontkappen dienen net zoals in het echt om meerdere treinstellen aan elkaar te koppelen.

Uiteraard zijn vaste waarden zoals stroom geleidende koppelingen en het wisselen van het witte frontsein met het rode sluitsein ook inbegrepen. Het achteraf inbouwen van interieurverlichting is in alle PIKO H0 ICE 4 rijtuigen geen probleem.

De Hoogtepunten

- Compleet nieuwe constructie perfect op schaal 1:87
- 2 motoren in het motorvoertuig voor bijzonder hoge trekkrachten
- Realistische dakconstructie met details
- Koppelbaar van meerdere PIKO ICE 4 DG AG treinstellen
- De Sound versie zijn af fabriek al van interieurverlichting voorzien
- AC-variant af fabriek voorzien van een speciale 20 pin decoder met mfx


PIKO ICE 4e generatieDe motor
De modeltrein PIKO H0 ICE 4 DB AG wordt aangedreven door twee krachtige motoren voorzien van vliegwielen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het gehele treinstel voorzien is van voldoende trekkracht en zorgt voor uitstekende rijeigenschappen.

Aansturing kan zowel analoog als digitaal dankzij de ingebouwde en speciaal voor deze ICE 4 ontworpen SmartDecoder 4.1. Bij het wisselstroom model is uiteraard een mfx geschikte decoder ingebouwd. Het betreft hier een PIKO 20 pins interface.

Sound
De ICE 4 versie van PIKO is beschikbaar in een variant met of zonder sound. Bij ICE 4 DB AG met sound versie bevat het model naast de DCC of mfx dcoder ook een nieuwste generatie PIKO-geluidsmodule met RailComPlus®, Motorola® en Selectrix®.

De ingebouwde luidspreker is precies afgestemd op de beschikbare ruimte. Veel locgeluiden zoals motorgeluid, signaalhoorns, remgeluid en andere schakelbare geluiden zijn af fabriek al aanwezig. Geluid is ook mogelijk in analoge modus - alleen motorgeluid.

De rijtuigen
De basis set van de ICE 4 DB AG bevat elke 1 motorrijtuig, 1 stuurstandrijtuig en 2 passagiersrijtuigen. Bij de SOUND versie in DC of AC zijn de rijtuigen af fabriek al van verlichting voorzien. Het ICE 4 treinstel met een 2-tal rijtuigen kan niet gebruikt worden bij te scherpe bochten. Houd dus rekening met een minimale R2 radius. Losse rijtuigen zijn beschikbaar in zowel een AC als een DC variant.


Achtergrondinformatie van de H0 PIKO ICE 4 AG

PIKO ICE 4e generatieWilt u de ICE 4 van PIKO kopen? Dan bent u vast benieuwd naar de achtergrond van deze Duitse Hogesnelheidstrein.

In 2011 gaf Deutsche Bahn AG Siemens Mobility de opdracht om 300 nieuwe hogesnelheidstreinen te bouwen voor gebruik in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De nieuwe BR 412/812 treinstellen, die gezamenlijk zijn ontwikkeld door Siemens en Bombardier, worden aangedreven door verschillende motorrijtuigen.

De gebruikte configuratie varieert van 5 rijtuigen tot treinstellen bestaande uit 14 delen. De topsnelheid van de ICE 4 is 250 km per uur. Sinds december 2017 rijden de eerste treinen op de lijnen Hamburg - Würzburg, Stuttgart - München en Hamburg - Berlijn - München.

PIKO SmartDecoder 4.1 20 PIN

Met de komst van de PIKO ICE 4 is er ook een nieuwe PIKO Smartdecoder ontwikkeld. De Smartdecoder 4.1 20 PIN is helemaal geoptimaliseerd voor gebruik op zowel AC als DC modelspoorbanen. Functies zoals het veranderen van front naar sluitsein maar ook het gebruik van meerdere gekoppelde treinstellen zijn inbegrepen.

Deze nieuwe versie van de SmartDecoder voor de ICE 4 bevat dezelfde standaarden als de andere 4.1 SmartDecoders.

- Maximale belasting van 1,2 A
- DCC 14 - 128 inclusief RailCom Plus®.
- AC-versies met mfx-mogelijkheid
- 28 snelheidsniveaus
- 3 instelbare opstart- en remvertragingen
- SUSI-aansluiting voor een PIKO-geluidsmodule (# 56429 met ICE4-geluid)