Car System Digitaal techniekHet Faller Car Systeem Digitaal is volledig gebaseerd op het analoge Car System van Faller. Om de werking en het verschil te begrijpen is het dus van belang om te weten hoe het analoge systeem precies werkt. In drie blogartikkelen zullen we u in begrijpende taal het verschil tussen het Faller Car System Digitaal en het analoge systeem aan u uitleggen. Daarnaast zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van digitaal.

Lees: Car System Analoog uitgelegd
Lees: Car System Digitaal uitgelegd
Lees: Car System: Het verschil tussen analoog en digitaal

Wat is het verschil tussen het Car System digitaal en analoog
Het Car System Digitaal lijkt in de aanschaf geen goedkoop systeem. Toch valt dit mee en zijn de kosten volledig afhankelijk van uw eigen wensen. Wilt u enkel een voertuig laten rijden met een paar stopplaatsen en wissels dan is het analoge systeem voldoende. Ook met een tweede voertuig kunt u analoog met de traffic control nog steeds goed uit de voeten.

Wilt u met meer dan twee voertuigen tegelijk gaan rijden dan loopt u al snel tegen het probleem aan dat de voertuigen niet van elkaar te onderscheiden zijn. Dit wordt met name een probleem zodra u wilt dat de verschillende voertuigen ook een verschillende route gaan rijden. Het programmeren van scenario’s zoals een brandweerscenario is daarbij nagenoeg onmogelijk.

Car System DigitaalBij het digitale systeem is dit geen probleem. U kunt moeiteloos tot wel 99 voertuigen onafhankelijk van elkaar aansturen. Het systeem weet immers altijd precies waar de verschillende voertuigen zich op de baan bevinden. Daarnaast houdt het systeem vanuit zichzelf al zelf rekening met de andere voertuigen. Staat een voertuig stil dan zal een achteropkomend voertuig ook afremmen en stoppen.

Is het digitale Car System nu duurder of goedkoper dan het analoge systeem?
We krijgen veel vragen over het verschil in kosten tussen het analoge en het digitale car systeem. Hier is helaas niet direct een eenduidend antwoord op te geven.

In eerste instantie is het digitale systeem wel duurder maar krijgt u hiervoor ook alle opties zoals voertuigverlichting, en extra functies zoals zwaailichten voor terug. Echter bespaart u bij het digitale systeem ook weer op de kosten. U heeft namelijk geen stopplaatsen, parkeerplaatsen en sensoren meer nodig. Ook apparatuur voor het regelen van de stopplaatsen zoals de Traffic Control is overbodig geworden.

Wilt u meer weten ovet het Car System Digitaal?
Kom langs en bekijk onze digitale demobaan.