De Faller bouwdoos voor de beginner
Als beginnende modelspoorbouwer is het erg lastig om een begin te maken in deze leuke en veelzijdige hobby. Als u eenmaal een bouwpakket gevonden heeft dient meteen het volgende probleem zich aan. Hoe deze in elkaar te zetten zonder al te veel lijmvlekken en kapotte plastic onderdelen.

Faller beginners set 190287De ideale beginners set
Faller heeft daarom een ideale set samengesteld voor de beginner. Deze startset bevat diverse gebouwen die eigenlijk op elke modelspoorbaan wel een plekje kunnen krijgen. Daarnaast zijn de bouwpakketten niet ingewikkeld en dus ook voor de beginner makkelijk in elkaar te zetten.

Deze startset van Faller bevat een baanwachtershuis welke ook ingezet kan worden als klein seinhuis. Een landelijk station met wachtruimte en diverse toebehoren zoals banken lantaarnpalen en meer. Naast de beide stationsgebouwen bevat de set ook twee unieke volkstuintjes voor langs de baan.

Aan de slag als modelbouwer
Om als beginner met deze modelbouw beginners set aan de slag te gaan raden wij u aan om eerst te beginnen met het baanwachtershuisje. Dit gebouw is vrij eenvoudig in elkaar te zetten en zelfs naderhand nog te verlichten. Iets moeilijker is het stationsgebouw vanwege de diverse kleine onderdelen. We raden u aan om bij het in elkaar zetten van het stationsgebouw gebruik te maken van de Faller zijkniptang en een pincet. Als u moeite heeft met het tegen elkaar aanlijmen van de muren biedt de Faller rite-way 170681 zeker uitkomst.

Als laatste zijn de twee volkstuintjes aan de beurt. Deze moeten na de twee eerdere bouwpakketten geen probleem meer zijn. Het aanbrengen van gras en beplanting is weer een vak apart en kunt u zo eenvoudig oefenen.

De startset kunt u hier bestellen. Heel veel plezier!