Er zijn geen beperkingen voor de bezorging van uw bestelling in NL & BE.

Zowel in Nederland als in Belgie zijn er door de overheid vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Deze beperkingen gelden niet voor de pakketbezorging. Het virus kan namelijk niet overgedragen worden via post of pakketten. Ook in Italië waar al langer beperkingen gelden worden de pakketten op dit moment nog gewoon bezorgd.

Wel heeft PostNL een aantal maatregelen getroffen. De bezorger zal alle hygiëne richtlijnen volgen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tevens zal de chauffeur van PostNL niet meer vragen om te tekenen voor uw pakket. De bezorger zal na uw akkoord zelf voor het pakket tekenen.

PIKO

PIKO heeft een grote fabriek in China waar een groot deel van het assortiment wordt geproduceerd. Sinds 22 februari is deze fabriek weer opgestart maar met een stuk minder mensen. PIKO heeft daarom besloten om alle noviteiten slechts eenmalig te produceren. De productie zal gebaseerd zijn op de bestelde aantallen. Voor alle 2020 noviteiten geldt dan ook OP = OP.

Faller

Faller heeft aangegeven dat hun magazijnen helemaal vol liggen en er voorlopig voldoende voorraad is. De fabriek van Faller in Gutenbach is niet gesloten en er wordt op dit moment gewoon geproduceerd. Wel zal er voor een beperkt aantal producten, die bij Faller momenteel niet voorraadig zijn een langere levertijd gelden.

Update 20-03-2020: Belgische PostNL pakketpunten

De Belgische regering heeft besloten dat niet-essentiële winkels worden gesloten vanaf 18 maart om 12:00 uur. Dit besluit heeft als gevolg dat een deel van de PostNL-punten in België gesloten zijn. Pakketten op een Belgische PostNL-punt Pakketten die op een gesloten PostNL-punt liggen, blijven daar. We doen al het mogelijke om hiervoor een oplossing te vinden. Daarnaast is het momenteel niet mogelijk een bestelling direct naar een PostNL-punt te laten sturen.

Pakketten die we na een tweede poging niet kunnen bezorgen, gaan naar een PostNL-punt dat open blijft. Ook is in België het aantal pakketten momenteel erg hoog. Dit in combinatie met de nieuwe maatregelen van de Belgische regering kan ervoor zorgen dat uw zending met bestemming in België vertraging oploopt. De meest actuele status van de pakketten is te vinden via Track & Trace van PostNL.

Update 13-05-2020: Drukte bij PostNL

De afgelopen weken ziet PostNL een enorme piek in het aantal verstuurde pakketten. Ook de 1,5 meter maatregelen zorgen ervoor dat er minder efficient gewerkt kan worden dan normaal. We zien een kleine stijging in het aantal vertragingen. Deze vertragingen zijn vaak niet meer dan 1 dag.