Eindelijk van analoog naar digitaal zonder grote aanpassingen.

U heeft er vast wel eens over nagedacht om uw analoge baan om te bouwen naar digitaal. Vaak zal de hoeveelheid techniek en ingewikkelde termen u hiervan weerhouden. We hebben het dan nog niet eens over de kosten en de noodzaak om een groot gedeelte van uw spoorplan aan te passen.

Computer gestuurd rijden is te ingewikkeld.

Mocht u dat er allemaal wel voor over hebben dan wilt u waarschijnlijk computer gestuurd gaan rijden. Voor wie dit wel eens bekeken heeft weet dat dit nog niet zo eenvoudig is. De diverse software pakketten zoals Koploper en I-train zijn niet zo gebruiksvriendelijk. Op de verschillende forums zijn diverse verhalen te vinden waarvan de moed je in de schoenen zakt.

Het kan allemaal veel eenvoudiger.

Gelukkig is er anno 2020 een oplossing waarbij de rails niet doorgeeft waar de train is, maar de trein dit zelf doet. De Deense firma Games on Track heeft namelijk een systeem bedacht waarbij u uw modelspoorruimte omtovert in een ruimte met indoor GPS. Uw locomotief geeft op deze manier elke seconde zijn locatie door. Door deze techniek is het niet meer nodig om uw baan aan te passen in blokken, rails te isoleren of terugmelders te installeren.

Games On TrackKan ik nu bewegende scenes na bootsen op mijn baan?

Ja dat kan, Gamesontrack is de ontwikkeleaar van het Faller car system digitaal. Gamesontrack richt zich op de modeltreinen en Faller op de modelauto’s. Beide systemen zijn te combineren; ze maken immers gebruik van dezelfde componenten. Zo kunt u uw modelspoorbaan nog realistischer maken. Wat is er nu realistischer dan een modelauto die automatisch stopt voor de overgang bij een naderende trein? Of denk aan een scene met een ontspoorde trein met chemicaliën, de brandweer en andere uitgerukte hulpverleners. Dit kunt u nu allemaal realiseren dankzij de systemen van Gamesontrack en Faller.

Van analoog naar digitaal met uw oude trafo dat kan met Gamesontrack.

Met het systeem van Gamesontrack kunt u gewoon de oude analoge trafo blijven gebruiken. Bij uitbreiding van uw baan plaatst u er simpelweg een extra analoge trafo bij. U stapt al in vanaf  €325,-. Hiervoor heeft u een volwaardig softwarepakket, gratis updates, een zenderdecoder en een interface. De zenderdecoder plaatst u in uw locomotief. De iInterface sluit u aan via de usb-poort op de computer. Uw computer regelt de rest. Hoe makkelijk kan digitaal rijden zijn?

Mogelijkheden met GOT

 

Erg handig, het DCC signaal wordt via een radiosignaal verstuurd.

Dat klopt. U heeft nu 100% signaaloverdracht en sluit slecht railcontact door vuil en oxidatie op de rails uit. Dit is voor de tuinspoorders eenbelangrijk argument om over te stappen.Daarnaast kunnen zij hun locomotief nu van een accu voorzien. Dus relax, geen spanning meer op de rails.

Een locomotief die uw baanplan tekent.

Toch is het mogelijk. Met het GT-position systeem van Gamesontrack legt u de rails uit, waarna u de locomotief het baanplan uit laat tekenen. U richt vervolgens op de computer om uw baan verder in met wissels, seinen, blokken en geluiden. Ook regelt u de dienstregeling d.m.v. de software op de computer.

Een blokstelsel zonder railonderbreking en terugmelding.

Met Gamesontrack GT-position draait alles om posities in een coördinatenveld. U bepaalt de positie waar de locomotief zachter moet gaan rijden, een blok moet bezetten, een wissel moet bedienen en een sein op rood moet schaken. Extra voordeel is dat u geen draden hoeft te trekken, de seinen en wissels worden draadloos bediend

Een locomotief met een eigen indentiteit.

Iedere locomotief of trein in het systeem heeft een uniek eigen nummer. De locomotieven zijn live op het beeldscherm van uw computer te volgen. Aan dit nummer zijn diverse cv-waarden gekoppeld en deze kunnen via het radiosignaal gewijzigd.

Een workshop voor meer informatie!

Zaterdag 15 februari 2020 en zondag 16 februari 2020 organiseert Gamesontrack in samenwerking met de Modelspoorgigant een workshop in Biddinghuizen. Zaterdag vindt de starterscursus plaats en op zondag is er workshop  voor zowel starters als gevorderden. Zowel de modeltrein als de digtale autobaan van Faller komen aan bod. De kosten voor deze dag zijn €38,50,- inclusief uitgebreide lunch. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar info@vanberkelwebshops.com. U ontvangt dan een bevestiging met het programma voor die dag en het rekeningnummer waarop u de kosten kunt voldoen.