Alternatief voor de Intellibox Basic.

Daisy II handregelaarDe Intellibox Basic is sinds halverwege 2019 niet meer leverbaar. Al jaren had Uhlenbrock naast de Intellibox II ook een basis variant, de Intellibox Basic. Deze Intellibox basic had dezelfde rijeigenschappen als de Intellibox II. Het grote verschil tussen beide is de hoeveelheid aan te sluiten randapparatuur, knoppen en geautomatiseerde functies. Voor de modelspoorliefhebber die op een simpele manier digitaal wilt rijden was de Intellibox basic zeer geschikt.

Het alternatief voor de Intellibox basic
De rede voor Uhlenbrock om de stoppen met het basismodel van de Intellibox is vanwege het feit dat er inmiddels goedkopere en betere alternatieven zijn. Een goed alternatief voor de Intellibox basic is de Daisy II startset 64300.

Wat is Daisy van Uhlenbrock
De DAISY II van Uhlenbrock is eigenlijk een zelfstandige centrale. Samen met een booster van Uhlenbrock is het DAISY II systeem prima te gebruiken als basis voor digitale modelspoorbanen. Een Daisy centrale bevat eigenlijk alle gebruikelijke functies van een DCC centrale. Een voordeel van Daisy t.o.v. de Intellibox is de handige afstandsbediening met draaiknop. Deze handregelaar is eigenlijk de bediening waarmee u de verschillende locomotieven en componenten mee aanstuurt.

Het leuke van het Daisy systeem is dat u meerdere handregelaars via loconet op de centrale kunt aansluiten. U kunt er dus voor kiezen om bij belangrijke knooppunten een extra handregelaar neer te leggen.

Een groot voordeel is dat u met Daisy ook kunt kiezen voor een draadloze variant. U kunt dan uw gehele modelspoorbaan draadloos aansturen. Ook hier is het mogelijk om meerdere handregelaars aan te sluiten.

Analoog rijden met meerdere regelaars
Als laatste is het met Daisy mogelijk om uw modelspoorbaan analoog aan te sturen d.m.v. verschillende handregelaars. Elke handregelaar is dan verantwoordelijk voor een eigen stroomkring.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het alternatief voor de Intellibox basic? Bekijk dan hier alle Daisy producten van Uhlebrock.