Keerlus probleem oplossen met Uhlenbrock

De rijder van tweerail zal zijn hoofd er al meerdere keren over gebroken hebben. Het keerlus probleem. Helaas is hier niet altijd een eenvoudige oplossing voor. Je creëert namelijk simpel gezegd kortsluiting. Gelukkig rijden de meeste van ons tegenwoordig digitaal en is hier een handige oplossing voor bedacht.

Digitale oplossing voor een keerlus

Digitaal is de keerlusproblematiek namelijk handig op te lossen. Uhlebrock heeft zijn boosters namelijk standaard uitgerust met een keerlusmodule. Deze ingebouwde keerlusmodule doet eigenlijk niets anders dan de polariteit omschakelen en schakelt tegelijkertijd ook de rijrichting van de trein om.

Wat heb ik nodig om een keerlus digitaal aan te sturen

Om de keerlus door de Uhlenbrock Booster aan te sturen heeft u per keerlus een keerlus relais nodig. Dit relais zorgt ervoor dat een naderende trein wordt gedetecteerd. Zodra de loc zich in de keerlus bevindt zal de Booster de opdracht geven om de polariteit om te schakelen. Zodoende zal de loc aan het einde van de lus geen kortsluiting veroorzaken.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat u er dus voor moet zorgen dat de gehele keerlus geïsoleerd wordt van het overige spoor. In de afbeelding hieronder vindt u het aansluitschema van de keerlusmodule. Heeft u nog geen booster op uw digitale baan? Lees hier alles over digitale boosters.

Keerlus schema i.c.m. booster 4 en keerlusrelais